Op 3 juni zet kazerne Raalte haar deuren wijd open voor de 112-dag. Een dag vol mogelijkheden voor alle inwoners om een exclusief kijkje te nemen in de wereld van onze hulpdiensten. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het werk van de brandweer en andere hulpverlenende organisaties.

Naast de aanwezigheid van de brandweer, politie en ambulance zijn ook de Reddingsbrigade, ProRail, Wolves Autoberging en Rijkswaterstaat van de partij. Zij laten op indrukwekkende wijze zien wat hun werkzaamheden inhouden en hoe zij bijdragen aan de veiligheid van onze samenleving.

Remco Groot Beumer van Veiligheidsregio IJsselland vertelt enthousiast: “Na een periode waarin we vanwege de coronasituatie even moesten pauzeren, pakken we nu groots uit. Op deze dag is er van alles te beleven:

• Rondleidingen door de kazerne
• Voertuigdemonstraties
• Live incidentdemonstraties
• Zelf ervaren hoe het is om brandweerman of -vrouw te zijn
• Een interactief virtual reality spel
• Leuke brandweerspelletjes voor de kinderen
• Een springkussen voor extra plezier

“We hebben bewust gekozen om een breder scala aan activiteiten aan te bieden, met als doel om het publiek een beter beeld te geven van wat we allemaal doen en welke geavanceerde middelen we daarbij gebruiken. Ook op het gebied van educatie willen we graag iets laten zien. Zo hebben we bijvoorbeeld een MoNo-simulator die laat zien hoe afgeleid je kunt raken wanneer je een telefoon gebruikt tijdens het rijden.”

Altijd op zoek naar versterking

Remco benadrukt: “We zijn voortdurend op zoek naar getalenteerde mensen, dus we willen bezoekers graag enthousiast maken voor de hulpverleningsdiensten. Het is een vrijwillige functie, maar zeker niet vrijblijvend. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn voordat je eraan begint.”

Datum: 3 juni 2023
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Brandweerkazerne Raalte (Aakstraat 2)

Parkeergelegenheid is beperkt, kom daarom als het kan op de fiets.

Door Redactie

Geef een reactie