Vanaf 10 december rijden de bussen van RRReis in Midden-Overijssel en Veluwe Noord volgens een nieuwe dienstregeling. Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en verbeteren de aansluitingen. Ook wijzigen enkele lijnnummers. Bovendien krijgen reizigers tussen Harderwijk en Batavia Stad (Lelystad) een snelle verbinding met snelRRReis lijn 207. Voor scholieren uit Renswoude die in Barneveld school gaan, biedt de nieuwe scholierenlijn 610 extra reismogelijkheden.

Belangrijke wijzigingen

Lijn 40 Zwolle – Meppel
In de avonduren wordt de dienstregeling uitgebreid en verbeteren de aansluiting op de trein. De rit met vertrek om 6.00 uur uit Staphorst naar Zwolle komt te vervallen.

Lijn 640 Zwolle – Meppel
Tussen Staphorst en Zwolle verbeteren de aansluitingen op de trein. Het traject Staphorst – Meppel vervalt. Reizigers op dit traject kunnen gebruikmaken van lijn 40.

Lijn 161 Deventer – Zwolle-Oosterenk – Hasselt
Het spitstraject tussen Hasselt en Zwolle Isala Ziekenhuis van de huidige lijn 70 wordt overgenomen door lijn 161. Vanaf het Isala Ziekenhuis pakt lijn 161 de route van lijn 70 op naar Hasselt, via de haltes Stadion en Zwembad/Landstede. Lijn 161 rijdt in dienstregeling 2024 niet meer via bedrijventerrein Hessenpoort.

Lijn 207 snelRRReis Harderwijk – Lelystad Batavia Stad

Lijn 3 in Lelystad en lijn 148 worden samengevoegd tot een nieuwe snelle snelRRReis lijn 207.

Nieuw: scholierenlijn 610 Renswoude – Scherpenzeel – Barneveld v.v.

Op schooldagen rijdt lijn 610 in de ochtend twee ritten vanuit Renswoude via Scherpenzeel en De Glind naar Barneveld. Ook rijdt lijn 610 dan twee ritten vanaf de halte Barneveld Troelstralaan naar het Van Lodenstein College in Barneveld.

In de middag rijdt lijn 610 in Barneveld twee ritten van het Van Lodenstein College naar de Troelstralaan en twee ritten van Barneveld naar De Glind, Scherpenzeel en Renswoude.

Overdag is buurtbus 511 Scherpenzeel – Barneveld v.v. het alternatief voor reizigers tussen deze twee plaatsen.

Lijn 302 Apeldoorn – Arnhem
In de ochtendspits rijdt lijn 302 van Arnhem naar Apeldoorn elke 20 minuten. In de middagspits rijdt lijn 302 elke 20 minuten van Apeldoorn naar Arnhem.

Lijn 304 comfortRRReis Apeldoorn – Zwolle
De dienstregeling wordt uitgebreid. In de avonduren rijdt de lijn via het Katwolderplein in Zwolle. De avondroute via de Nieuwe Veerallee vervalt.

Lijn 142 Harderwijk – Nijkerk – Amersfoort
Vanaf 10 december is het eindunt van deze lijn station Amersfoort Vathorst. Daarmee krijgen reizigers vanuit Zeewolde een directe verbinding met Nijkerk Corlaer en Amersfoort Vathorst. De dienstregeling tussen Nijkerk en Vathorst is afgestemd op die van lijn 101. In de avonduren rijdt lijn 142 langer door en is het aantal reismogelijkheden naar Zeewolde vergroot.

Op rrreis.nl/dienstregeling-bus staat een compleet overzicht van alle wijzigingen per lijn.

Over RRReis

RRReis is de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er zijn verschillende vervoerders die het openbaar vervoer onder de naam RRReis verzorgen. EBS verzorgt sinds december 2022 het busvervoer in Midden-Overijssel en Veluwe Noord en vanaf 10 december 2023 ook het busvervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel onder de naam RRReis. In Gelderland verzorgd Hermes onder de naam RRReis het openbaar vervoer in Zuid-Veluwe. Vanaf 10 december gaan ook de Valleilijn (Keolis) en de regio Twente (Arriva) verder onder de naam RRReis.

 

Door Redactie

Geef een reactie