Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste sociale huurwoningen in Heino en Wijhe werden opgeleverd. SallandWonen viert dit jaar dat er al 100 jaar Sallanders wonen in haar huurwoningen. 

In 1919 was er behoefte aan goede woningen voor mensen die geen woning konden kopen. In 2019 is dat nog steeds zo. SallandWonen verhuurt inmiddels meer dan 5500 woningen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.  

SallandWonen staat graag stil bij deze mijlpaal. Het is bijzonder dat er al 100 jaar woningen worden verhuurd. De eerste sociale verhuurders maakten zich vooral druk om de volksgezondheid en goede sanitaire voorzieningen. Tegenwoordig zijn de thema’s ‘veilig wonen’, ‘duurzaam wonen’ en ‘wonen voor iedereen’. De bevolking in Salland verandert. Er wonen steeds meer mensen alleen of met zijn tweeën in een huurwoning. SallandWonen speelt daar graag op in met de nieuwe buitengewoonthuiswoning die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens, voor jong en oud, met of zonder zorgbehoefte. 

Het motto van SallandWonen anno 2019 is: “omdat goed wonen belangrijk is”.

Vieren
SallandWonen viert 100 jaar Sociale Volkshuisvesting met de uitgave van een speciaal Bewonersblad met verhalen van huurders. Verder trakteert zij al haar huurders op een bloemetje of iets lekkers bij de plaatselijke middenstand.

Scholieren
Daarnaast zocht SallandWonen contact met de huurders van de toekomst. Voor de leerlingen van het Carmelcollege in Raalte heeft SallandWonen een speciale les verzorgd over 100 jaar wonen in Salland. SallandWonen heeft aan de leerlingen van de Capellenborg in Wijhe en Carmel College in Raalte gevraagd hoe zij denken dat de woning en de woonwijk van de toekomst er uit moet zien. 

Nieuw logo
SallandWonen sluit het vieren van haar verjaardag af met de introductie van een nieuw logo. Met dit logo laten we zien waar we voor staan. In de tijdbalk ziet u alle logo’s van de afgelopen 100 jaar!

 

SallandWonen
Domineeskamp 1
8102 CC Raalte
0572 – 348 348
www.sallandwonen.nl

Door Redactie

Geef een reactie