Vanaf maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart komen er 1.600 basisschoolleerlingen de wereld van techniek ontdekken, tijdens de Week van de Techniek 2023 op het Deltion College in Zwolle.

Dit initiatief van het Deltion College, Windesheim, Sterk Techniekonderwijs en de Vrienden van Techniek vindt jaarlijks plaats in maart. Het evenement wordt georganiseerd voor groep 7 leerlingen van basisscholen uit de regio. Tijdens het bezoek worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van techniek door het maken van een solar windmolen en krijgen ze rondleidingen langs diverse praktijklokalen van technische opleidingen, waar studenten en docenten vertellen over het vakgebied.

De basisschoolleerlingen worden tijdens het maken van een solar windmolen begeleid door studenten Mechatronica van het Deltion College én leerlingen van Talentstad. Naast deze studenten worden de leerlingen ondersteund door techniekambassadeurs; een groep mannen en vrouwen van pensioengerechtigde leeftijd die met veel enthousiasme techniek willen overbrengen op de jonge generatie.

De rondleidingen worden verzorgd door studenten Onderwijsassistent. Tijdens de rondleiding bezoeken de leerlingen diverse praktijklokalen van technische opleidingen zoals Luchtvaarttechniek, Autotechniek, Elektrotechniek, Installatietechniek en nieuw dit jaar Verf- en applicatietechniek.

 

Door Redactie

Geef een reactie