Massagetherapiepraktijk Laatumasseren gaat Samenwerken!
Chantal Bennink is een tijdje op zoek geweest naar een massagepraktijk dat dezelfde visie heeft en vaardigheden die aansluiten bij haar praktijk Laatumasseren. Chantal Bennink: “Mijn praktijk die ik met passie voer, wordt steeds drukker en ik wil de mensen toch niet heel lang laten wachten als er klachten zijn. Dus een samenwerkingsverband is de beste optie voor mij. Willem Baltes, met zijn praktijk Streamintegraal, is een goede aanvulling voor mij als Sport-, Dorn- en Massagetherapeut”. Willem kreeg steeds vaker de vraag of hij ook in Raalte kon behandelen. Als nuchtere Sallanders waren zij het snel eens dat ze elkaar konden versterken. Onder andere met ruimere behandeltijden, extra locaties dichter bij de cliënt, extra technieken en meer specialisaties. 

Basisbehoefte in ratrace van ‘t Westerse leven
De hele dag zijn we omringd door uiteenlopende digitale apparaten. De scheidslijn tussen privé en werk vervaagt en we willen 24/7 de beste versie van ons zelf zijn. Altijd tijd te kort en alles om ons heen verandert. We zien hierbij steeds vaker uiteenlopende klachten ontstaan. Bijna 15% van de mensen heeft stress of stressverschijnselen.

Willem: ”Wist je dat massage stress verlaagt en motiverend werkt? Vele decennia werd massage gezien als luxe. Feitelijk is huidcontact echter een basisbehoefte. Voor steeds meer mensen. Aanraking is belangrijk voor ons omdat het ontspannende stofjes losmaakt. En spanning vermindert. Als spanningen, stress of problemen te lang aanhouden, heeft dat zowel invloed op onze lichamelijke- als op onze geestelijke gezondheid”. 

Integrale massage
Integrale massage is een eeuwenoude helings- en bewustwordingswijze (ook bekend als integrale (holistische) massage). Mensen worden daarin begeleid bij gezondheid en bewustwording van lichaam én geest. Het gaat uit van een holistische visie: de mens als geheel.

Integrale massage helpt je zelfhelend vermogen (weer) op gang en laat je energie weer stromen.

Voorbeelden van wat integrale massage met je kan doen:
Fysiek: Ontspanning in spieren, weefsels en gewrichten.

Vitaliseren van je hele lichaam.

Emotioneel: Rust aan het hormonale – en zenuwstelsel.

Helpt spanningen los te laten.

Mentaal: Rust in denken en ademhaling. Balans tussen lichaam en geest.  Spiritueel/ Energetisch: Heft blokkades op en zorgt voor doorstroming.
Algehele gezondheid:

Activeert doorbloeding en vergroot de weerstand.

Persoonlijk
Elke massage is anders, wordt persoonlijk afgestemd en vanuit een holistische visie vormgegeven. Op basis van 5 massagevormen: klassiek, pulsen, stretchen, (diepe) bindweefsel- en energetische massage. 

Door een combinatie van Oosterse én Westerse achtergronden wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling van mensen. 

Massagetherapie
In het kort: een relatief jonge, natuurgeneeskundige zorgdiscipline, waarbij lichaam en geest als totaliteit gezien wordt. Bewustwording is de sleutel voor Massagetherapie.

Chantal: “Heeft u een klacht dan kijken we waar dit vandaan komt, op zoek naar een mogelijke oorzaak. De klacht wordt in zijn totaal behandeld en niet alleen op de plek zelf. Bijv. een zere teen dat de oorzaak zomaar het scheenbeen kan zijn.”

Massagetherapie is aanraking op fysiek, mentaal, sociaal, emotioneel of op spiritueel vlak. Bijvoorbeeld:

  • Fysiek: hoofdpijn, rugklachten, nekpijn, zere benen. 
  • Mentaal: een vol hoofd hebben, niet meer bij jezelf maar buiten jezelf zijn. Als je jezelf wilt voelen en niet weg wil lopen van de pijn. 
  • Sociaal: problemen in familie of vriendenkring.
  • Emotioneel: een klacht kan een onderliggend probleem zijn dat je in de diepere lagen iets probeert te vertellen. Zoals boosheid, frustratie, verdriet of onmacht.
  • Spiritueel: energetisch geblokkeerd zijn.

Doelen massagetherapie

  • Onderzoeken en behandelen van fysieke, psychosomatische, sociale en emotionele klachten of blokkades.
  • Optimalisering van je gezondheid en stimulering van de bloed- en lymfedoorstroming.
  • Het autonome zenuwstelsel aanspreken om weer tot rust te komen.
  • Je lichaam en geest in balans brengen.

Wanneer bezoek je een massagetherapeut?
Heb je behoefte aan ontspanning, ervaar je pijn, stress, tinteling, blokkades of problemen in je lichaam? Dan is het tijd er wat aan te doen. Je lichaam is uit balans, er ontstaan klachten of uiteindelijk zelfs ziektes. 

Samen werken aan gezondheid en vitaliteit
Masseurs en massagetherapeuten worden steeds vaker ingeschakeld ter aanvulling op de reguliere zorg. Niet alleen bij fysieke klachten, maar ook bij (dreigende) psychische problemen. Chantal: “Wij werken samen met andere disciplines. Zowel in de reguliere als in de complementaire zorg. Dat kan goed gecombineerd worden. Samen maken we ‘t verschil”.

Onze missie
Chantal: “Wij willen massagetherapie meer op de kaart zetten en je laten ervaren wat massage voor je kan doen. Deze vorm van massage is geschikt voor iedereen met fysieke of psychosomatische klachten, sportklachten of bij stress”. 

Onze visie
Willem: “Wij richten ons op gezondheidsbevordering en werken cliëntgericht. Wij streven naar continue ontwikkeling van onze praktijken en naar samenwerking. Als professionals, regulier en complementair, elkaar beter weten te vinden en weten te versterken, is dat goed voor iedereen. Alleen in gezamenlijkheid kan er kracht ontstaan en kunnen zorgkosten ook lager worden”. 

Meer weten?
Kijk op: www.laatumasseren.nl of www.streamintegraal.nl.

Loop je rond met klachten of vragen?
Of wil je een afspraak maken voor behandeling op één van de 4 behandellocaties:
in Raalte (Kemphaan – Melisse – Stationsstraat)
en Diepenveen (R. Zwaeffkenstraat)

Bel of mail dan met:
Willem: 06-42212267 | info@streamintegraal.nl
Chantal: 06-22839235 | info@laatumasseeren.nl

Door Redactie