Een uitzendbureau? Dat is toch voor tijdelijk werk? Ja, meestal wel. Maar Uitzendbureau Salland – Het Huis van Werk, bemiddelt steeds vaker mensen naar een vaste baan. Meestal gaat het dan om functies zoals planner, operationeel manager, HR-adviseur of controller. Door actief te zoeken, te bemiddelen en te begeleiden zijn er succesvolle matches gemaakt, zoals de volgende zeven voorbeelden laten zien.

Bij zijn vorige, én zijn eerste, werkgever vervulde Ramon voor ’t Hekke uit Wijhe verschillende rollen. Maar na zeven jaar ging de lol er toch een beetje af. Hij zocht meer uitdaging en doorgroei. Dus hij zette zijn LinkedIn-profiel open voor recruiters en ging rondkijken.

Ramon zag een interessante functie waarvoor Uitzendbureau Salland de werving en selectie deed. Die job werd het uiteindelijk niet. “Het contact en de begeleiding in dat sollicitatieproces was erg prettig. Met de mensen van Salland ben ik vervolgens gaan kijken naar wat ik precies wil. Maar ook wat ik kan en hoe ik de weg naar een nieuwe baan zie”, vertelt Ramon. “Zo kwamen we uit op een vacature die ze intern hadden, die van operationeel manager/ teamleider. En dat bleek een mooie match.”

Hij is blij met zijn nieuwe werkgever. “Er wordt goed met je meegedacht, alles kan worden gezegd en je wordt gehoord. Daarnaast is het bedrijf heel energiek en vooruitstrevend. Met de toekomstplannen kan ik als operationeel manager mijn hart ophalen.”

Sinds 1 januari is Melvin Velthuis planner bij Dijkman Zonne-energie in zijn woonplaats Heino. In zijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam hij in contact met Uitzendbureau Salland.

“Ik had een vaste baan, en hoefde ook niet per se weg, maar ik zocht wel meer verdieping in mijn werk. Met uitzendbureaus was ik niet zo bekend maar ik kende Ivonne, consulent bij Uitzendbureau Salland. In een verhelderend gesprek besprak zij de mogelijkheden van vast werk en kwam zelfs al snel met de vacature van planner bij Dijkman. Dat bleek een match. Ik vind de mentaliteit en cultuur in een bedrijf heel belangrijk. Ivonne heeft daar goed naar gekeken. Als consulent komt ze natuurlijk bij bedrijven en kent ze de sfeer.”

Met name de grote betrokkenheid van Uitzendbureau Salland spreekt Melvin erg aan. “Die is er niet alleen aan het begin van de procedure, maar ook aan het eind. Na twee maanden ontving ik een felicitatie en een bloemetje. De mensen van Uitzendbureau Salland kijken naar je verhaal en de daarbij passende oplossing, heel persoonlijk.”

‘Nooit geschoten is altijd mis.’ Met die gedachte bezoekt de Broeklandse Karlijn Hekman Uitzendbureau Salland in Raalte. “Ik had gehoord dat je daar zonder afspraak kon binnenlopen. Ik had er direct een goed gesprek.”

Haar omgeving vond het nogal wat dat ze haar vaste baan bij de overheid wilde opzeggen. “Ik haalde er geen energie meer uit, dus ben wat anders gaan zoeken. Ik had echter geen idee wat.” Ze was vooral op zoek naar afwisseling, klantcontact en mensen om haar heen. “Mijn voorkeur ging uit naar een lekker nuchter Sallands bedrijf”, legt ze uit. “Consulent Ivonne had direct al iets gevonden wat bij me past: customer servicemedewerker bij SealEco in Lemelerveld. De klik was er gelijk, van beide kanten. Ik had direct het gevoel dat dit precies was wat ik zocht. Van de gesprekken met Ivonne kwam ik altijd met veel energie thuis. Het was heel prettig iemand te treffen die begrijpt wat je bedoelt.”

Met haar verhuizing naar Lemelerveld is de cirkel voor Karlijn rond; ze woont nu ook nog eens dicht bij haar werk.

“Ik voel me voor het eerst écht chauffeur”, zegt Danny Bruschke. Sinds 1 februari rijdt hij voor Martens Logistiek in Deventer. Na lange tijd winkeldistributie te hebben gedaan, begon hij zijn eigen SRV-bedrijf en bezorgde boodschappen aan huis bij mensen in Twello, Voorst en Wilp.

Corona en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne maakten een einde aan zijn SRV-tijd. “Ik wilde als zzp’er weer in de winkeldistributie aan de slag”, vertelt hij. “Dat kon toen alleen via een uitzendbureau en zo ben ik met Heert Fennema van Uitzendbureau Salland in contact gekomen. Via hem kwam ik in gesprek met Martens Logistiek in Deventer. Ik heb nu een eigen auto en een leuke planning; perfect.”

Uitzendbureau Salland is volgens Danny ‘het beste uitzendbureau van Nederland’. “Je kunt ze ook bellen als je het een keer zat bent. Het is fijn dat er mensen zijn waar je even tegenaan kan praten. Als er iets is, is er altijd een goed gesprek. Heert belt me sowieso wel eens. Ja, dat doen ze echt heel goed.”

De wens om zich verder te ontwikkelen, was de reden dat Aaron voor ’t Hekke uit Wijhe op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Van werk ‘op de vloer’ had hij zich in zeven jaar opgewerkt tot planner/werkvoorbereider. En hij wilde meer.

Via LinkedIn werd hij diverse keren door recruiters benaderd. “Daar zat Uitzendbureau Salland ook tussen”, vertelt hij. “Of ik een keer een kop koffie wilde komen drinken.” Dat was niet tegen dovemans oren. “Ik maakte een afspraak en ging heel blanco het gesprek in. Daar trof ik Ivonne Jonkman. Zij vroeg me onder meer waar ik over een aan aantal jaren wilde staan en wat ik wel en juist niet wil. Zo wil ik niet bij een al te groot bedrijf werken. Ik denk dan aan een meer familie-achtige sfeer.”

In dat eerste gesprek kwam meteen al de functie van planner-inkoper bij Multilight Heino naar voren. ‘’Alles was binnen twee weken geregeld”, aldus Aaron. Na een korte vakantie is hij op 1 juni begonnen. “Ik verwacht dat ik me daar mooi verder kan ontwikkelen.”

Lucienne Beuwer uit Luttenberg werkt sinds 1 oktober vorig jaar als HR-adviseur bij logistieke dienstverlener Stef in Raalte. De afgelopen drie jaar was ze regiomanager bij een supermarktketen, maar ze realiseerde zich dat ze dat niet meer wilde.

“Ik werk graag met mensen, ze helpen in hun dagelijkse werk, en kwam tot de ontdekking dat ik richting HR wilde.” Ze zegde haar baan op en zette een bericht op LinkedIn. Toen André Duteweert haar vorig jaar augustus vroeg of ze nog op zoek was, ging ze in gesprek. “Hij vroeg wat ik ambieerde en wat ik zocht, wetende dat er een vacature kwam bij Stef. Dat sprak me wel aan omdat het een bedrijf in beweging is. Ik hoef niet per se in een gespreid bedje te komen.”

Over haar ervaringen met Uitzendbureau Salland is ze heel positief. “Na ieder contact in de procedure belde mijn consulent hoe het gesprek was geweest. Ze zijn er erg betrokken. Nu werk ik bij een mooi bedrijf met heel leuke collega’s. Heel tof!”

Bij zijn vorige werkgever had Edwin Roskam uit Hardenberg het gevoel dat hij als controller onvoldoende uit de verf kwam. “Ik ben op Indeed gaan kijken en vond de functie van controller bij Serco Dakspecialisten in Lemelerveld.”

Via die weg kwam Edwin in contact met André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Een kennismakingsafspraak met een kop koffie was snel geregeld. “De vervolgafspraak met André en Sven Kruger van Serco duurde bijna anderhalf uur. Ik had er een supergoed gevoel over”, vertelt Edwin. “Er lag ondertussen een arbeidscontract voor me klaar bij een bedrijf in Twente toen André belde dat ik bij Serco aan de slag kon. Daar heb ik meteen voor gekozen. Binnen een paar dagen was de zaak rond.”

De snelle werkwijze van Uitzendbureau Salland stond Edwin aan. “Ik twijfel ook nooit lang. Bij Serco had ik direct dé klik; het voelde heel vertrouwd. In deze functie heb ik veel vrijheid, ruimte en kan ik eigen initiatief nemen. Ik ben reuzeblij en nog alle dagen dankbaar dat André me hier heeft binnengeloodst.”

Ook op zoek naar een vaste baan of behoefte aan loopbaanadvies?

Uitzendbureau Salland – Het Huis van Werk
Tel. 0572 – 35 40 50
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie