De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte krijgen een flinke opknapbeurt. Het nieuwe plein wordt een groene plek, met ruimte voor horeca en evenementen. En natuurlijk om te winkelen. Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat de werkzaamheden uitvoeren. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de aanbestedingsprocedure.

Wethouder Alexander Kreule: “We zijn blij dat we weer een stap verder zijn en het werk door een lokale aannemer wordt uitgevoerd. Raalte krijgt straks een fantastisch centrum, waar iedereen vanaf volgende zomer van kan genieten.” Herman Nijland van Klink-Nijland: “De herinrichting van de Grote Markt en de Plas, dat is voor ons als Raalter bedrijf machtig mooi om aan te werken!”

Planning verder uitwerken

Het nieuwe plein is naar verwachting medio 2023 klaar. Een aantal ondergrondse werkzaamheden vinden dit jaar nog plaats. De bovengrondse werkzaamheden starten in 2023. Aannemer Klink-Nijland werkt de planning de komende weken verder uit met leveranciers en onderaannemers. Ook vindt er afstemming met de omgeving en ondernemers plaats. De planning is onder andere afhankelijk van levertijden van materialen.

Meer informatie

Wil je weten hoe het plein eruit komt te zien? Kijk dan eens op www.raalte.nl/centrum.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie