De gemeente Raalte koopt jaarlijks voor miljoenen euro’s in. Van lantaarnpalen tot pennen. En van het verstrekken van opdrachten voor de aanleg van straten tot inkoop van producten om langer thuis te kunnen blijven wonen. In het inkoop- en aanbestedingsbeleid omschrijft de gemeente Raalte hoe ze dit doet.

Wethouder Breun Breunissen: “Bij inkoop en aanbestedingen kijken we naar kwaliteit en prijs. Waar het kan proberen we lokaal zaken te doen. We vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Daarom hebben we ons huidige beleid samen met ondernemers(verenigingen) onder de loep genomen.”

Samen met lokale ondernemers

Via een enquête en verdiepende gesprekken konden ondernemers input geven. Dat leidde tot een aantal kleine aanpassingen aan het inkoop- en aanbestedingsbeleid. Om ervoor te zorgen dat deze verbeteringen in de praktijk goed werken, organiseert de gemeente binnenkort een interne en externe informatiebijeenkomst. Hiermee zet de gemeente in op verdere professionalisering.

Daarnaast blijft de gemeente inzetten op het stimuleren van de lokale economie. Voorbeelden hiervan zijn het uitnodigingsbeleid, het bedrijvenregister en de aanbestedingskalender.

Meepraten? Dat kan! 

De gemeenteraad bespreekt het inkoop- en aanbestedingsbeleid in het rond-de-tafelgesprek van 8 februari vanaf 19.30 uur. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je via griffie@raalte.nl aan. Tijdens de raadsvergadering van 15 februari stelt de gemeenteraad het beleid vast. Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentehuis en zijn live te volgen via www.raalte.nl/live.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie