Harkema Interieurbouw is per 1 januari in handen van de Adende Groep. Een gouden zet voor beide partijen.

Te groot voor de kleine projecten en te klein voor de grote. Wat doe je dan? Ga ik zo door of wil ik alles goed afsluiten? Succesvol Interieurbouwer René Harkema stond voor een lastige keuze. De geboren Fries kwam voor de liefde naar Salland en bouwde zijn bedrijf Harkema interieurbouw verder uit in Raalte. Zijn vakmanschap bleef niet onopgemerkt. Wat wil je ook als je al jaren de velden van de Zwarte Cross inricht, bijzondere projecten voor de Stöppelhaene bouwt, horecabedrijven bedient en vakkundig keukens en kasten voor de particuliere markt op maat maakt.

Ondernemer en eigenaar van de Adende Groep, Wilfried Akkerdijk, was samen met vestigingsmanager Thije Bannink, op zoek naar een goede interieurbouwer voor onder meer grote projecten van landelijke winkelketens, horeca en uitbreiding op de particuliere markt. Via bouwbedrijf Hoogeslag komt Wilfried in contact met Harkema. De interieurbouwer voert een aantal projecten uit voor onder andere IKEA en valt goed in de smaak. “Goede vakmensen op zoek naar een nieuwe uitdaging zijn tegenwoordig bijna niet te vinden. Met de Adende groep willen we graag verder groeien en kansen niet laten ontgaan. Met René klikte het meteen. Na een half jaar ‘open’ samenwerking en goede verstandhouding met Thije Bannink, waar Harkema veel mee te maken heeft, blijkt de combinatie een geslaagde zet.

Adende Interieur en Montage, handelend onder de Adende groep, kan met Harkema nog veel meer aanvragen bedienen. Met name op het gebied van luxe en verfijnd (project)maatwerk. “Dat maakte de beslissing die ik moest maken een stuk makkelijker”, vertelt Harkema. “Mijn werk kan worden voortgezet in een ander vorm, ik blijf verantwoordelijk voor wat we maken, behoud en blijf verantwoordelijk voor mijn werkplaats in Raalte en krijg naast de bestaande opdrachten ook nieuwe projecten aangereikt. Het enige wat verandert is dat ik ontzorgd wordt op het gebied van de (financiële) administratie. In die “rompslomp” gaat veel tijd zitten. En die heb je niet altijd als ondernemer.”

Voor de Fries liggen er de komende maanden genoeg projecten op de werktafel. ”Van het inrichten van woningen, een kantoorpand, Kartplaza’s, winkels, tot aan het bouwen van een gigantische bar voor de Zwarte Cross, veranda’s en authentieke overkappingen.” verteld Akkersdijk die met de Adende Groep in Nederland maar ook ver daarbuiten opereert. Dit vanuit 2 locaties in Raalte en Mariënheem. “Volop in ontwikkeling dus. De interieur en retailmarkt verandert continue en mede door de digitalisering razendsnel. Voldoende uitdaging en werk voor de komende jaren!

————–

Heb je interesse in een baan binnen dit groeiende bedrijf? Waar continue schoolverlaters, montage- en vaklieden worden gezocht? Die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging met kans op scholing en een vaste baan? Ga dan snel naar www.adende.nl!

————–

Adende Groep
Hellendoornseweg 42
8106 PL Mariënheem
0572 – 331968
info@adende.nl
www.adende.nl 

 

 

Door Redactie

Geef een reactie