Inmiddels is het voorjaar weer ingezet. De winterslaap is afgerond en de vogels fluiten weer. Naast het ontwaken van de natuur, is het natuurlijk ook de tijd om eens naar de tuin te kijken. De hoveniers ontwaken dus ook als het ware en Hoveniersbedrijf De Gouden Greep kan daar natuurlijk niet bij achter blijven. Het bedrijf viert zijn zevenjarig bestaan en is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de meest en hoogst gewaardeerde hoveniers van Overijssel. 

Liefhebbers
Naast dat ze de werkzaamheden uitvoeren is het bedrijf ook echt gepassioneerd van wat ze doen. “De natuur is iets moois en daar moeten we zuinig op zijn. We werken voornamelijk met zeer sterke accu apparatuur, van heggenscharen tot een elektrische kruiwagen. Voor grote klussen zetten we een minikraan in”, aldus eigenaar Leon Walraven.

Het bedrijf legt zowel natuurlijk ingerichte tuinen aan als strakke onderhoudsvriendelijke. “Planten die nu worden geplant kunnen zich goed wortelen voordat de drogere periode begint, wacht er dus niet te lang mee. Een tuin met fraaie bodembedekkers (sommigen bloeien wel 7 maanden lang) en enkele vlinderstruiken zorgen al voor heel wat moois in de tuin. Wij kunnen wel zeggen dat iets goed is aangelegd, maar we laten de natuur daar graag zelf haar oordeel over geven. In nog hetzelfde jaar na aanleg van een strakke moderne tuin met vlinderstruiken hadden we een koninginnenpage en een zeldzame nachtvlinder in die tuin. Dat is toch even genieten. Ze bleven een tijdje hangen dus ik neem aan dat de keuring geslaagd is.”

De Gouden Greep voert ook renovaties uit. “Er is veel mogelijk, door planten anders in te delen, wellicht in combinatie met wat nieuwe elementen. Onze ervaring is dat mensen vaak positief verrast zijn door enkele veranderingen. Waterelementen voegen ook veel toe aan een tuin.” 

Tegenwoordig zijn er ook fraaie tegels op de markt met een speciale coating. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en worden niet glibberig wanneer ze nat worden. Wij doen graag zaken met lokale leveranciers als Showtuin Heeten en Olaf Nijenkamp. Zo kan alles zelf bekeken en uitgekozen worden. 

Buxusmot
Natuurlijk is het niet altijd feest in de tuin. “We zien in Raalte en omstreken ook dat de Buxusmot veel schade heeft aangericht. Gelukkig zijn er alternatieven op de markt die dit probleem niet hebben. Om onze klanten tegemoet te komen hebben we een actie opgezet. Er zit namelijk 25 % korting op het aanplanten van deze fraaie struikjes. Deze struiken hebben een zeer gelijkende vorm en is de ideale vervanger.”

Het gazon
Het gazon verdient ook extra aandacht in deze tijd, verticuteren, bemesten. Sommigen vragen zich misschien af waarom hun gazon niet mooi te krijgen is. Het is dan waarschijnlijk dat de ondergrond niet goed is. Bemesten en verticuteren helpen dan niet veel. De grond moet dan vervangen worden. Hoveniersbedrijf De Gouden greep helpt daar graag bij. Ook is het natuurlijk mogelijk een fraai stuk kunstgras te laten leggen. 

Het bedrijf ziet ook de vraag om hekwerk en schuttingen toenemen. Door de stijlen van het hekwerk zijn ook makkelijk klimplanten aan te brengen. 

Een vast bedrag in de maand en zorgeloos genieten

Voor zowel bedrijven als particulieren kan De Gouden Greep het tuinonderhoud verzorgen. Zonder zorgen en goed betaalbaar. Ook is het mogelijk ondersteuning te krijgen, waarbij aangegeven wordt wat er gedaan moet worden waardoor er meer rust ontstaat in het schema.  

De Gouden Greep verwelkomt graag nieuwe klanten en moedigt hen aan een vrijblijvende offerte aan te vragen via www.hoveniersbedrijfraalte.nl of rechtstreeks te mailen naar: info@hoveniersbedrijfraalte.nl. 

De Gouden Greep
Jacob Reviusstraat 16, Raalte
06 40 35 12 49
info@hoveniersbedrijfraalte.nl
hoveniersbedrijfraalte.nl

Door Redactie