Problemen horen bij het leven. Praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen, maar is niet altijd mogelijk of onvoldoende. In Raalte kun je -zonder verwijzing- terecht bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW), van Stichting De Kern.

Lisa (29 jaar): ”Door te delen, leerde ik nieuwe mogelijkheden ontdekken en mijzelf waarderen.” We bieden gratis hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Zowel in de vorm van individuele gesprekken als in groepen. In dit artikel nemen we je mee in ons groepswerkaanbod.

Assertiviteitstraining voor volwassenen

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen en om aan de mensen om je heen duidelijk te maken wat je wensen zijn? In de assertiviteitscursus leer je voor jezelf op te komen, het vergroten van je zelfvertrouwen, maar tegelijk ook rekening houden met de ander.

Bijzonder geweldig

Geweld hoort nergens thuis. En zeker niet in je persoonlijke omgeving. Toch is het heel moeilijk om hulp te vragen als je zelf in zo’n situatie zit. Bijzonder geweldig is een groep voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie. Ervaringen worden gedeeld, er wordt uitgelegd hoe gewelddadige relaties ontstaan en wat je kunt doen om te te voorkomen dat je dit weer overkomt.

Leven vanuit je kracht!

Vervelende gedachten en herinneringen kunnen je behoorlijk naar beneden halen. Soms raak je verstrikt in je gevoelens of gedachten en belemmert je dat om te doen wat je eigenlijk wilt. De groepsbijeenkomsten zijn gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT richt zich enerzijds op het accepteren van verdriet, angst of pijn. Daarnaast gaat het om vol investeren in wat écht belangrijk voor je is.

Lotgenotengroep steun na partnerverlies

Als je partner overlijdt, staat je wereld op z’n kop. Je vraagt je af: ”Hoe moet ik verder, hoe ga ik om met de pijn en dit verlies?” In deze lotgenotengroep ontmoet je mensen die ook hun partner verloren hebben. Zij begrijpen wat jij meemaakt en hoe je je voelt. Dit kan helpen in jouw herstel. Herkenning staat centraal. Ellen (44 jaar): ”Ik weet dat ik niet alleen ben met dit verlies en dat ik mag blijven praten en nog altijd verdrietig mag zijn.”

Lotgenotengroep long-covid

Er zijn mensen die langdurig klachten houden na corona. Dit wordt Post COVID 19 genoemd. Je hebt dan meerdere ziektesymptomen die langer dan 12 weken aanhouden na een acute COVID 19 infectie. Denk aan extreme vermoeidheid, kortademigheid, duizeligheid, somberheid, slaapproblemen en concentratie- en geheugenproblemen. Je bent niet alleen met deze klachten. In een lotgenotengroep kun je ervaringen uitwisselen en tips krijgen van mensen die hetzelfde meemaken.

Weerbaarheidstraining voor mantelzorgers

Kun je wel wat weerbaarheid gebruiken in je taak als mantelzorger? Carinova en De Kern geven samen een training waarin fysieke weerbaarheid, assertiviteit, delen van ervaringen en inzicht in eigen kracht aan bod komen. Door de fysieke oefeningen leer je grenzen aangeven, nee zeggen en word je bewust van je lichaamstaal. Ook is er aandacht voor het omgaan met meningsverschillen, conflicten en tijd voor jezelf plannen

Denk je dat het jou kan helpen deel te nemen aan één van onze groepen? Neem dan gerust contact op via www.stdekern.nl/groepswerk , 0570-547300 of mail naar sec@stdekern.nl

Team maatschappelijk werk De Kern
De Boeierstraat 10, 8102 SH Raalte
Tel. 0570 – 547 300
www.stdekern.nl

Door Redactie

Geef een reactie