Stel, je hebt plannen voor je tuin, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je wil nieuwe tegels, mooie bloembakken, kleurrijke plantjes, een strak gazonnetje, misschien zelfs een vijver. Dan bel je Chris: “Het mooie van ons bedrijf is dat we van a tot z werkelijk alles voor de klant regelen.”

‘Ons bedrijf’ is Chris Hekking Infra. En als het gaat om straatwerk, grondwerk of tuinaanleg is wat Chris betreft niets te gek. De sympathieke Sallander startte 12,5 jaar geleden samen met zijn vriendin Els zijn eigen bedrijf in Mariënheem. En de groei zit er flink in! “Ik kan nou eenmaal slecht ‘nee’ zeggen”, aldus Chris. Van particulieren tot zelfstandig ondernemers, van bouwbedrijven tot gemeentes en scholen, ze wisten Chris Hekking Infra in de afgelopen 12,5 jaar allemaal te vinden.

“We maken de bloembakken, maar vullen ze ook zelf”
Volgens Chris zit de kracht van zijn bedrijf in het totaalplaatje. “Mensen hebben vaak geen zin om allemaal verschillende bedrijven te bellen. En bij ons hoeft dat ook niet. Naast een straatje, leggen we bijvoorbeeld net zo makkelijk graszoden. We kunnen heel veel zelf en werken daarnaast met vaste partners. Denk aan hoveniers, tuinarchitecten, loonwerkers en leveranciers voor bestrating. Dus als we stenen bloembakken moeten maken, kunnen we ze zelfs vullen met mooie plantjes. Wel zo prettig!”

Trends in bestrating zijn volgens Chris toch echt nog steeds de grote tegels. “We zien vaak tegels van 60 bij 60 centimeter voorbij komen, maar ook 100 bij 100 centimeter is geen uitzondering meer. Vaak zijn die prachtig in combinatie met waaltjes of split. En je legt ze niet zomaar zelf, want ze wegen meer dan honderd kilo. Uiteraard hebben we daar de juiste gereedschappen voor. Met grote zuignappen leggen wij de tegels precies daar waar ze horen.”

Nog meer klussen met de 10-tons graafmachine
Op 15 juli bestaat Chris Hekking Infra 12,5 jaar. Met de aanschaf van een 10-tons graafmachine heeft hij zichzelf alvast een cadeau gegeven. Naast de kleinere klussen, kan hij daarmee ook het wat grotere werk aan. “Ik ga hiermee echt niet op de stoel van de loonwerkers in de regio zitten”, aldus Chris, “maar sommige klussen vragen nou eenmaal om wat grover geschut. Met deze nieuwe machine kunnen we het werk makkelijker aan. We zijn er echt heel blij mee.”

Na 12,5 jaar straatwerk, grondwerk en tuinen aanleggen denkt Chris nog met plezier en trots terug aan de vele mooie projecten die hij gedaan heeft. “In Raalte hebben we een paar rotondes gemaakt waar ik nog wel eens overheen rij. En in Mariënheem hebben we het gebied rondom het kunstgrasveld vervangen. Daar kom ik bijna dagelijks langs. Ik heb zelf eigenlijk niets met voetbal, maar hierdoor rij ik toch met een glimlach langs het sportveld.”

De toekomst ziet Chris zeer zonnig tegemoet. De Sallandse alleskunner zit dan ook vol ambitie. “Ik wil graag blijven groeien. De nieuwe 10-tons graafmachine gaat ons natuurlijk enorm helpen, maar een vakman erbij zou ook wel prettig zijn. Dan kunnen we meer werk oppakken en hoef ik ook minder vaak ‘nee’ te zeggen. Ik heb nu twee mensen in dienst, waaronder een leerling stratenmaker. Ik help beginners graag om het vak te leren.”

Meer weten?
Een nieuw paadje bij de voordeur of een complete nieuwe rotonde in het dorp, het moet wel heel gek gaan wil de klus niet in Chris’ straatje passen. Wil jij weten wat Chris Hekking Infra allemaal te bieden heeft? De nieuwe website is kakelvers: www.chrishekkinginfra.nl.

Chris Hekking Infra
Het Fiester 24, 8106 PP Mariënheem
06 53 22 92 68
chrishekking@home.nl
www.chrishekkinginfra.nl

Door Redactie

Geef een reactie