Voor velen jaarlijks vaste prik: de APK-beurt voor de auto of de onderhoudsbeurt van de CV-ketel. “Maar hoe zit dat met uw financiële producten? Passen deze nog bij uw huidige situatie of valt hier wat op te besparen?” Rosalie Jansen adviseert een onderhoudsgesprek voor uw financiële producten.

“Dit hebben wij de afgelopen jaren een groot deel van onze klanten aangeboden. Vaak kan er iets gewijzigd worden aan hypotheek of daaraan verbonden verzekeringen. Soms is geen aanpassing nodig, dat is dan ook fijn om te weten!” En: “Ook als u nog geen klant bent, kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de huidige situatie te laten bekijken.”

Actuele situatie

De hypotheek, overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering zijn producten die bij het aankopen van de woning afgesloten kunnen worden. “Door veranderingen in de persoonlijke en financiële situatie kunnen dergelijke producten niet meer aansluiten bij uw actuele situatie,” vertelt Rosalie. “Misschien is de woonlastenverzekering niet meer nodig of kan de overlijdensrisicoverzekering aangepast worden. Wellicht is uw woning meer waard geworden, waardoor de risico-opslag van uw rente verlaagd kan worden.” Bij een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt de rente namelijk bepaald aan de hand van de hoogte van de hypotheekschuld ten opzichte van de waarde van de woning.

Verbouwing of verduurzaming

Tot slot kunnen andere wijzigingen van de hypotheek gewenst zijn. “Misschien is die verbouwing of verduurzaming van uw woning toch haalbaar? Of heeft u nog een (risicovolle) hypotheekvorm die omgezet kan worden naar een hypotheekvorm die meer zekerheid biedt. In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om uw huidige rentevastperiode af te kopen en een nieuwe rentevastperiode te kiezen.” Rosalie besluit: “Kortom, genoeg redenen om eens langs te komen voor een vrijblijvend gesprek!”

Karin de Graaff

van Bladeren & List
Schoolstraat 34, Raalte
t. 0572 – 36 38 36
e. info@hvbl.nl
w. www.hvbl.nl

Door Redactie

Geef een reactie