Al jaren weten installateurs, aannemers, tegelzetters en hun particuliere klanten de weg te vinden naar de vestigingen van Arnold Lammering in Hardenberg en Hengelo. Met de opening van het nieuwe zelfbedieningsmagazijn aan de Boeierstraat in Raalte zijn de materialen, kennis en service van Arnold Lammering ook voor vakmensen uit het Vechtdal en Salland binnen handbereik. De badkamer- en tegelshowroom op de bovenetage is bovendien dé plek om een droombadkamer uit te zoeken.

“We hadden al een tijdje de wens om een derde vestiging in Nederland te openen”, vertelt directeur Johan Lammers. “We wilden een locatie die goed past bij ons bedrijf en Raalte bleek perfect. De ligging is ideaal ten opzichte van Deventer, Zwolle, Nijverdal en Ommen, maar ook in de omringende gemeenten zijn veel van onze potentiële klanten te vinden.” Arnold Lammering is een van origine Duits familiebedrijf dat in 1945 startte met de verkoop van staal. Uiteindelijk groeide het bedrijf uit tot groothandel voor sanitair, staal en verwarming. In 1995 stak het bedrijf de grens over en vestigde zich in Hengelo. In 2011 volgde een tweede vestiging in Hardenberg. Vanuit een groot centraal magazijn in Schuttorf bedienen ze de installatiebranche in de regio tussen Coevorden, Zwolle, Arnhem en de grens.

De begane grond van het pand op industrieterrein de Zegge in Raalte is omgebouwd tot zelfbedieningsmagazijn. Daar is alles wat de installateur nodig heeft te vinden. Van warmtepompen tot de meest voorkomende leidingsystemen en elektra. “Eigenlijk zijn we een supermarkt voor de installateur”, vertelt Eduard. Hij is samen met Wendy het gezicht van het magazijn. Met zijn jarenlange ervaring als installateur is hij de ideale sparringpartner voor installateurs. “We zijn niet alleen een groothandel”, vult vertegenwoordiger Paul Wijnberg aan. “We denken mee met de installateur en geven bijvoorbeeld ook advies over duurzame oplossingen. Desgewenst ontwerpen wij die oplossingen zelfs”.

Het pand in Raalte was zo groot dat er naast het zelfbedieningsmagazijn ook een grote showroom gemaakt kon worden op de bovenverdieping. In deze badkamer ontwerpstudio zijn de laatste trends op het gebied van tegels en sanitair te vinden. Met hulp van showroommedewerkers Rob, Stephanie en Salomée kan alles naar wens worden samengesteld. Om klanten een zo goed mogelijk beeld te geven van de toekomstige badkamer, is alles in de showroom in bedrijf. “De kranen, whirlpools, douches en de nieuwe douchewc’s zijn aangesloten, zodat klanten zien wat ze met een gemiddelde waterdruk in Nederland kunnen verwachten.”

“De showroom is de plek waar de installateur zijn klanten nu naar toe kan sturen”, zegt Lammers. “Veel mensen zoeken een badkamer uit in de winkel. Dat sanitair kan je overal wel kopen. Een vakman die je badkamer mooi maakt is niet zo maar te regelen. Zoek daarom eerst een installateur en kom met hem, of via hem naar de showroom. Dan is de installateur niet alleen degene die monteert maar ook degene die de producten levert. Hij wordt als het ware de regisseur van de badkamer.”

Niet alleen de consument wordt ontzorgd, ook voor de installateur zetten ze bij Arnold Lammering een stapje extra. Nadat de klant een badkamer heeft uitgezocht, wordt er naast een visuele tekening ook een technische tekening gemaakt voor de installateur. Zo hoeft hij niets meer te berekenen en kan hij gelijk aan de slag. “We bieden gemak voor de installateur en zijn klant.”

Boeierstraat 4
8102 HS Raalte
0572 – 792030
www.lammering.nl
info@lammering.nl

Door Redactie