Wist u dat de oorzaak van een op de drie auto-ongelukken, verkeerde banden zijn? Gerben ten Broeke van het Bandencentrum Heino kan het niet vaak genoeg en niet duidelijk genoeg zeggen: “Het zijn meestal niet de remmen of de verlichting, maar de verkeerde banden die ongelukken veroorzaken. En niet alleen de verkeerde banden, maar ook een te lage bandenspanning en versleten banden zijn levensgevaarlijk. In Duitsland staat op het kentekenbewijs welke banden er onder een auto horen. Daarnaast zijn daar de winterbanden verplicht. Ook in Nederland zou dit het geval moeten zijn. Je besteed toch ook tijd en aandacht aan brandstof en aan ruitenvloeistof? Waarom neem je dan ook niet even de tijd om de bandenspanning of het profiel te controleren.”

Bandencentrum in Heino bestaat nu tien jaar. Gerben heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Voorheen werkte hij ook in deze branche, maar de wens om een eigen zaak te starten in zijn woonplaats was groot. Tien jaar geleden nam hij met veel enthousiasme deze stap. En dat is te merken, zo bevlogen als hij is. Hij wil mensen veilig de weg op sturen met de juiste bandenkeuze. Teveel mensen rijden met onderspanning, waar ze zich niet van bewust zijn. Niet alleen erg gevaarlijk maar het kost ook geld. Er wordt meer brandstof verbruikt en de banden slijten eerder. Een lage spanning heeft veel invloed, bijvoorbeeld op het stuurgedrag, de rijeigenschappen van de auto en de grip op de weg. In Nederland leven we ook nog eens in een regenland, dit heeft extra veel invloed op de waterafvoer van de banden.

Bij Gerben staat eerlijk advies voorop. Zo zou hij nooit een band van een vaag merk verkopen. Maar de andere kant, een extreem duur bandenmerk, is ook onnodig. Gerben vertelt: “Ooit heb ik iemand proberen duidelijk te maken dat het betreffende dure merk, niet nodig was. Er zijn tegenwoordig goedkopere A-merken, die veel beter zijn. Met hem sprak ik af om deze banden uit te proberen. Als het niet goed zou zijn kon hij bij me terugkomen en ruilden we de banden kosteloos om. Hij kwam terug. Echter niet om de banden te ruilen. Wel met de vraag waarom zijn auto zo stil was? Dat vind ik fijn. Niet om mijn gelijk te halen, maar wel om goed advies te geven.”

Uiteindelijk wil Gerben met de klant de beste keuze maken. Iets wat zowel goed als betaalbaar is. Tenslotte kopen mensen een goede fiets, goede kleding en een goede auto. Maar de basis van de auto blijven toch de wielen en de banden. Dus twijfelt u aan het profiel, de bandenspanning of het juiste merk? Loopt u dan eens binnen bij Gerben ten Broeke voor een heel goed en vooral eerlijk advies! 

 

Bandencentrum Heino
L.J. Costerstraat 27-K
8141 GN Heino
0572 – 39 50 00
06 – 55 87 78 30
www.bandencentrumheino.nl
info@bandencentrumheino.nl

Openingstijden:
Maandag: op afspraak
Dinsdag: 08.00 – 18.00 uur
Woensdag: 08.00 – 18.00 uur
Donderdag: 08.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 16.00 uur

Door Redactie