Het vinden van goed personeel is vandaag de dag geen eenvoudige opgave en dus moet je ook als uitzendbureau met enige regelmaat van de gebaande paden durven afwijken. Uitzendbureau Salland doet dat door bijvoorbeeld als ‘HOFgenoot’ van het HOFtheater hoofdsponsor te zijn van het culturele evenement Salland’s got talent. “Vanuit de gedachte dat ook wij continue op zoek zijn naar talent besloten wij deze verbinding verder door te trekken”, vertelt André Duteweert van Uitzendbureau Salland. “Dat resulteerde in een banenmarkt die zeker een succes genoemd mag worden.”

Voor de banenmarkt op de laatste zaterdag van maart benaderde Uitzendbureau Salland natuurlijk bestaande klanten, waarop ook bedrijven nog niet bekend met het uitzendbureau vroegen of zij mochten aanhaken. “Zo ontstond er een mooi aanbod van zeventien bedrijven op zoek naar personeel”, aldus Jan van Heun. “Voor wat extra advies was er zelfs een loopbaanbegeleider aanwezig, net als iemand die de werkzoekenden op weg hielp met een beter profiel op LinkedIn.” Natuurlijk was Uitzendbureau Salland ook zelf met de nodige vacatures vertegenwoordigd.

Innovatieve ideeën

Ook de tachtig werkzoekenden bleken enthousiast over de banenmarkt. Zeker diegenen die via deze weg (ander) werk hebben gevonden. “En daar is het ons natuurlijk om te doen, het begeleiden van mensen naar een op termijn vaste baan, waarbij hun talent het meest tot z’n recht komt”, stelt Jan van Heun. Vast staat dat deze succesvolle banenmarkt een vervolg krijgt, maar in welke vorm moet nog blijken. “Natuurlijk zoeken wij opnieuw naar een innovatieve samenwerking, waarin de werkzoekenden centraal staan”, zegt André Duteweert. “En zo blijven wij van de gebaande paden afwijken om bedrijven en werkzoekenden aan ons, maar vooral aan elkaar te verbinden.”

Salland Groep – Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
t 0572 – 354050
e info@uitzendbureausalland.nl
i www.uitzendbureausalland.nl

 

“Ik wist dat ik eind april uit dienst zou treden bij de Isala klinieken en dus besloot ik, zonder concrete verwachtingen, een kijkje op de banenmarkt te nemen. Daar kwam ik eigenlijk direct in gesprek met Uitzendbureau Salland over een administratieve baan bij Turck bv. Ik werd ter plekke als de perfecte kandidaat aan iemand van het bedrijf voorgesteld en mocht een paar dagen later al op gesprek komen. Inmiddels werk ik vier dagen in de week voor dit technische bedrijf. Het eerste half jaar via Uitzendbureau Salland, zodat wij van twee kanten kunnen bekijken hoe het bevalt. Ik voel mij in ieder geval direct thuis in de gemoedelijke sfeer van Turck bv.” – Thea Rozendal

 

“Ik ben een andere, technische opleiding gaan doen, waarbij ik één dag in de week naar school ga en de andere vier dagen moet werken. Voor die vier dagen ben ik naar de banenmarkt gegaan. Het was goed geregeld allemaal. Roelofsen stond er met een horsetruck en dat sprak mij wel heel erg aan. Na een eerste kennismaking op de banenmarkt mocht ik op gesprek komen. Ik ben blij dat Roelofsen mij een kans in de carrosserie opbouw geeft en hoop mijn opleiding hier echt met succes af te ronden.” – Ole Keizer 

Door Redactie

Geef een reactie