Al meer dan 15 jaar vormen kunst en natuur een zeer harmonieus geheel!

Al wandelend langs vijvers, prieeltjes en een boomgaard, passeert u hier een keur aan abstracte en realistische kunstwerken. Bovendien kan een toer door de beeldentuin naadloos overgaan in een bezoek aan de galerie en de winkel. 

Aan de rand van de vijver ligt een dierfiguur. Een bronzen vogel lijkt neergestreken in een boom. Uitgestrekt op het gazon ligt een abstract vormgegeven vrouwenlichaam. Dit soort verrassingen tussen het groen staan u te wachten bij een rondwandeling door de Beeldentuin van Peter Groen en Ronald Eikelhof in Mariënheem. In het park gaan klassieke en romantische tuinelementen harmonieus samen met een grote variatie aan realistische en abstracte kunstwerken.

In het gehele park zijn beelden van brons, roestvaststaal en diverse steensoorten te bewonderen in een natuurlijke omgeving. Sommige zijn pontificaal opgesteld in het gras. Andere beelden staan als meer verscholen bij de rododendrons, voor de hortensia’s of naast een groepje bomen. Dat maakt rondwandelen door het park een ontdekkingsreis. Zo’n 50 Nederlandse kunstenaars laten hier hun werken zien. De collectie wisselt bovendien elke 3 maanden. Niet alleen de tuin zelf oogt dus elk jaargetijde weer anders, dat geldt ook voor de kunst.

Rozentuin en Victoriaans theehuis
Wie het park binnenwandelt, stuit vrijwel meteen op een lange rechthoekige vijver. Een fontein versterkt de klassieke sfeer. De vijver wordt geflankeerd door strak geschoren buxusbollen en –piramiden en grote en kleine kunstwerken. Vanaf de strakke vijver gaat de wandeling verder langs een rozentuin, die tegen een historische gemetselde tuinmuur aan ligt gevleid. De strakke plantvakken staan vol rozen van oude rassen. Ook dit romantische tuingedeelte blijkt een geweldige plek om beelden uit te stallen. Zelfs moderne beelden van glimmend roestvaststaal misstaan hier niet. Dankzij de vruchtbare Sallandse bodem zijn bomen en struiken snel tot wasdom gekomen. Er staan bovendien enkele bijzondere soorten en rassen. Achterin het park staat een imposant langwerpig thuishuis, dat dateert uit de Victoriaanse tijd. Hier staan zitjes waarop u even kan uitrusten en rondkijken. Van hieruit is vrijwel de hele beeldentuin te overzien.

Romantiek rond de vijver
Vanaf het theehuis gaat de klassieke tuin over in een romantische landschapstuin. Drie hoge cipressen vormen daarbij een natuurlijke scheidslijn. De grote natuurvijver en het glooiende gazon zorgen voor een romantische sfeer. De groepjes bomen en struiken bieden spannende doorkijkjes die bij deze tuinstijl passen. Bij het prieeltje aan de vijverrand laten regelmatig bruidsparen hun trouwfoto’s maken.

—————-

hemelvaartsdag  30 mei 10.00 – 18.00 uur

Popkoor SVP Heino
Bijna vijftig enthousiaste zangers en zangeressen nemen u mee langs een mix van nostalgie, filmmuziek en hits van nu. Vrolijke nummers, maar ook gevoelige ballads.
Wij zingen voor ˙ en niemand anders. Dat onderscheidt ons van andere koren. Precies daarom wonnen we in februari 2019 de eerste prijs op een korenfestival.

Vissersvrouwenkoor ‘De Schellevissen’
Ons koor telt 60 vrouwen, een dirigente en een combo. Het repertoire bestaat uit meerstemmige liederen over de zee. Ons hele repertoire wordt gezongen in het Engels, Duits, Frans en Nederlands. www.deschellevissen.nl

——————-

P. Groen Art / De Eikelhof Interieur, Antiek & Kunst
Nijverdalseweg 20 | 8106 AC MARIËNHEEM
(achter het pand van De Eikelhof Antiek, Interieur & Kunst)
info@beeldentuinmarienheem.nl
www.beeldentuinmarienheem.nl
06 22 90 32 65

Door Redactie

Geef een reactie