Veel mensen herkennen het. Bij bepaalde lichamelijke klachten probeer je bewegingen te voorkomen die de pijn veroorzaken. Je beweegt als het ware om de problemen heen.

“Mensen gaan bij blessures of klachten hun bewegingspatroon aanpassen, wat op den duur weer andere lichamelijke ongemakken kan veroorzaken. Het probleem wordt niet opgelost en op andere punten in de bewegingsketen ontstaat juist overbelasting” verklaart oefentherapeut Mirjam Zwerink uit Raalte.

Persoonlijke aanpak

Lekker zitten, lopen, bukken en sporten; voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld. “Verkeerde bewegingsgewoonten, pijn en stress kunnen echter tot klachten leiden. Dat is ook het moment dat veel mensen bij mij aankloppen. Door in gesprek te gaan met de hulpvrager kom ik alles te weten over de klachten, gezondheid, omstandigheden en de zorgvraag. Van daaruit wordt onderzoek gedaan en samen met de patiënt een behandelplan opgesteld..Het probleem kan namelijk best op een andere plaats zitten, dan waar de pijn gevoeld wordt.”

Zowel tijdens de sessies in de praktijk als thuis wordt er geoefend met verschillende bewegingsvormen, zoals oefentherapie, MedicalKinetics, triggerpointmassage, slaapoefentherapie en bekkenoefentherapie. Mirjam heeft al ruim 30 jaar ervaring als oefentherapeut en heeft zich onlangs geschoold tot leefstijlcoach. Indien gewenst kan zij adviezen geven over een gezonde leefstijl op het gebied van slapen, voeding, ontspanning en bewegen. Kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben op je gezondheid.

“Als oefentherapeut begeleid ik mensen naar een betere en bewustere manier van bewegen en een gezondere leefstijl. Hierbij maak ik onder andere gebruik van het MedicalKinetics oefenprogramma: dit biedt een enorme variatie aan moderne en bewezen effectieve 3-dimensionale oefeningen.” Het zijn functionele oefeningen zonder gebruik van toestellen, die zowel individueel in de therapie als in een groepsles gedaan kunnen worden. “In een groep oefenen werkt motiverend en helpt om in beweging te komen´ geeft Mirjam tenslotte als advies mee. Voor meer informatie kijk op www.mirjam.cesarraalte.nl

MedicalKinetics groepsles inclusief leefstijladvies
Data: 13/20/27 maart, 3/17/24 april,
1/8/15/22 mei 2023
Tijd: 20.15 tot 21.15 uur
Locatie: praktijk Drostenkamp 4, Raalte
Kosten: €100.- voor 10 lessen
Aanmelden: mirjam@cesarraalte.nl
of 0572-353130.

Door Redactie

Geef een reactie