Welke technische snufjes maak jij voor een geheim miljonairshuis? Voor kinderen van 7–14 jaar is er in de herfstvakantie in de Bibliotheek Salland een superleuke activiteit van Bieb, Bits & Bots. Met allerlei tech-materialen gaan kinderen toffe snufjes en waanzinnige uitvindingen maken.

Wie het boek Miljonairskind: de geheime verdieping van Ilona de Lange nog niet gelezen heeft, mist daar echt wat aan. In het kort: Zilver heeft een groot geheim. Zijn ouders zijn multimiljonair! Met zijn ouders, zijn zusje en zijn beste vriend Lennon woont hij in een geheime, ondergrondse villa. Het ongelofelijke huis heeft een extra verdieping gekregen met een escaperoom, Slime Ball Arena, glow-in-the-dark voetbalveld, een kartbaan én een geheim luik waardoor Zilver en Lennon nooit meer te laat op school komen.

Een geweldig verhaal dus, dat de fantasie prikkelt. Daarom roepen we bij Bibliotheek Salland alle kinderen van 7 tot 14 jaar op: Welke toffe snufjes zou jij willen inbouwen in het geheime miljonairshuis van Zilver? Kom deze herfstvakantie naar de bieb en installeer daar bijvoorbeeld:

  • Supertoffe gravity track (knikkerbaan)
  • Echt werkend elektrisch circuit
  • geheim voertuig
  • robothand om je huisdier te aaien
  • bibberbotbutler
  • alles wat wij nog niet bedacht hebben voor jouw miljonairshuis

We halen allerlei tech-materialen uit de kluis van onze biebkelder, zoals een Gravitrax-set, kits om een roto-mobiel, bibberbot of robothand mee te maken, een 3D-pen en elektronische codeercircuits.

Meedoen is gratis. Om zeker te zijn van een plek, kunnen deelnemers zich inschrijven via www.bibliotheeksalland.nl/tech

Data en tijden:

  • woensdag 25 oktober 11.00-12.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Ommen
  • woensdag 25 oktober 14.00-15.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Wijhe
  • donderdag 26 oktober 11.00-12.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Raalte
  • woensdag 25 oktober 11.00-12.00 uur, Bibliotheek Salland, vestiging Heino

Achtergrond

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een serie activiteiten: Bieb, bits en bots.

Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de Bibliotheek Salland is het programma voor de komende weken te vinden.

Elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand, van 15.00 tot 16.00 uur is in de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte, een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6 of 7–14 jaar. Speciaal voor de herfstvakantie breiden we het aanbod uit naar Ommen, Wijhe en Heino.

Door Redactie

Geef een reactie