Ewald en Maurice Diekman zijn sinds 2010 als eigenaren het gezicht van Boertie Optiek. Een drukke en goedlopende zaak in het hart van Raalte. Ga je binnen voor een nieuwe bril of oogmeting dan krijg je een warm welkom van het personeel. Ook Ewald staat daarbij klaar om elke klant optimaal te helpen en waar nodig van een deskundig advies te voorzien.

“We zijn no nonsens en tegelijkertijd gaan we tot het uiterste om de klant zo goed mogelijk te helpen. We staan vooral bekend om onze goede oogmeting en optometrie. Daar stond mijn vader al om bekend en dit hebben we met trots voortgezet”, laten de broers volmondig weten. En dat al bijna negentig jaar. Een mijlpaal dat in 2023 volop gevierd gaat worden met aantrekkelijke acties.

De plannen om dit jubileum te vieren liggen al grotendeels op tafel, maar moeten nog verder uitgewerkt worden tussen de bedrijvigheid door. Bovendien is net de winkel van de broers in Gorssel verkocht en staan de twee broers sinds lange tijd weer samen in de winkel. “Maurice had het simpelweg niet meer naar zijn zin in Gorssel. Dan moet je eerlijk naar elkaar zijn en zorgen dat het plezier weer terugkomt. Dat is immers het belangrijkste: plezier hebben in het werk wat je doet. Inmiddels voelt hij zich in Raalte weer als een vis in het water en zijn we samen verantwoordelijk voor de winkel en dat bevalt ontzettend goed.”

Geschiedenis

Grootvader Herman Diekman is Boertie Optiek begonnen in 1933, waarna de zaak steeds van vader op zoon is overgegaan. Boven in de winkel hangt dan ook een wand vol geschiedenis met mooie foto’s en hoogtepunten uit het verleden. “We zijn begonnen in een klein boerenbedrijf, waar klokken en horloges een hobby waren. Maar deze hobby groeide steeds verder uit en het idee ontstond om een winkel te beginnen. Ook de optiek werd erbij betrokken. De juwelierstak is op een gegeven moment afgestoten en we zijn ons volop gaan richten op de brillen. In de jaren zeventig en tachtig hebben mijn vader en moeder ons in de zaak grootgebracht. We kunnen nog zo aanwijzen waar de box stond, terwijl onze ouders in de winkel aan het werk waren. Mijn vader is doorgegaan tot 2010 toen wij officieel het stokje van hem mochten overnemen.”

Innoveren

Ewald en Maurice hebben een duidelijke visie die de afgelopen jaren goed gerealiseerd is, waarbij beleving en innoveren centraal staan. Dat blijkt ook uit de apparatuur die in de optiek staat “We willen het beste van het beste voor onze klanten. Onze vader had dat ook. Een oogmeting wordt bij ons niet in een kort tijdsbestek uitgevoerd. Daar nemen we uitgebreid de tijd voor. Wie bij ons zijn ogen laat meten of een nieuwe bril koopt kan rekenen op kwaliteit, iets wat je bij ons altijd kunt verwachten.”

Afwisseling

“De afwisseling die het optiekvak met zich meebrengt, vinden we het leukste wat er is. Elke klant is anders en elke uitdaging is anders. We hebben een goede basis gelegd en blijven daarop voortbouwen. Er staat nu een topteam. We zijn met ons elfen en durf met trots te zeggen dat we nog nooit zo’n fijn team hebben staan als nu. De gezelligheid, gastvrijheid die we uitstralen. Iedereen gaat echt voor elkaar door het vuur. Gecombineerd met kennis en klantvriendelijkheid maakt het dat vele klanten hier graag terugkomen voor een deskundig oogadvies. Dat maakt Boertie Optiek sterk.”

Boertie Optiek
Marktstraat 18, Raalte
Tel. 0572-351253
info@boertieoptiek.nl
www.boertieoptiek.nl

Door Redactie

Geef een reactie