In de waan van de dag, waar to-do lijstjes vol staan met acties voor het gezin, werk of andere dingen, lijkt het alsof je soms niet aan jezelf toekomt. Alsof rust alleen kan in vakanties of vrije dagen. Maar loslaten en onthaasten kan elke dag, ook in ons drukke bestaan. Mindfulnesstrainer Marion Kogelman legt uit, “mindfulness leert je een stapje terug te doen en dingen in een ruimer perspectief te plaatsen. Je leert meer op te merken wat er om je heen gebeurt en vooral in wat dat doet met jezelf; van daaruit kun je bewuste keuzes maken. Het helpt om gevoelens te erkennen en ze een plek te geven. En dat kan in het leven van alledag.”

Mindfulness is voor iedereen. Het past in elke manier van leven. Mindfulness leer je door te oefenen, dat kan in een groep of alleen. In deze trainingen leer je hoe jij meer tijd en ruimte voor jezelf kunt creëren, zodat loslaten, onthaasten en rust ook in jouw leven past. Marion haalt de quote van Albert Einstein aan, “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Het begint bij jezelf om van binnenuit rust te creëren, in het leven van alledag. Dat is wat mindfulness is; aandacht voor jezelf en dat gun ik iedereen.

Het volgen van een training kan op verschillende manieren:

  • mindfulness training (8 weken)
  • mindfulness training vanuit ouderschap (8 weken)

Verder zijn er mogelijkheden om Mindfulness te blijven beoefenen door deel te nemen aan:

  • mindfulness avond (maandelijks)
  • mindfulness stiltedag
  • mindfulness stiltewandeling

Marion Kogelman is gecertificeerd en de meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de 8-weekse training. Data voor de 8-weekse training en mindfulness beoefenen zijn in overleg te plannen. Aanmelden kan het hele jaar door.

De eerste volledige 8-weekse training begint weer in januari 2022. Maandelijks zijn er ook mindfulness avonden om mindfulness te blijven oefenen.
Op woensdag 24 november en woensdag 15 december is er een stiltedag. Wanneer de data voor de mindfulness bekend zijn en er nog plek is, worden ze vermeld op de site.

Wil je graag meer vrijblijvende informatie of gewoon even langs komen om te horen en te ervaren wat het is? Neem dan contact op via opvoeden@marionkogelmanbloo.nl; 06-18291938 of via de website www.marionkogelmanbloo.nl.

Door Redactie