Deze week gaat de Blauwe Voetjesactie weer van start in de gemeente Raalte. Politieagenten gaan onaangekondigd door de wijken patrouilleren om woningen en schuurtjes te inspecteren alsof ze potentiële indringers zijn. Wanneer agenten gemakkelijk toegang krijgen, laten ze zogenaamde ‘voetjes’ achter in de vorm van papieren schoenafdrukken met de boodschap: “Dit had de afdruk van een ongewenste bezoeker kunnen zijn.”

Helaas neemt het aantal woninginbraken in de wintermaanden toe, ook in de gemeente Raalte. De duisternis buiten maakt inbrekers minder zichtbaar en vergemakkelijkt hun activiteiten. Daarom is het van groot belang om extra waakzaam te zijn in deze periode.

Waarnemend burgemeester Arco Hofland benadrukt dit: “In de coronaperiode daalde het aantal inbraken. Nu we vaker van huis zijn, zien we helaas een stijging. Een inbraak kan een aanzienlijke impact hebben op je leven en je gevoel van veiligheid. Wees extra alert deze maanden.” Agent Mark Menzo voegt hieraan toe: “Sluit ramen en deuren altijd goed af, zelfs als je maar kort weg bent. Draai de deur ook op slot. Laat bij afwezigheid en duisternis een lamp aan. Als je een verdachte situatie opmerkt, bel dan direct 112. We komen liever te vaak controleren dan één keer te laat.”

Tijdens de Blauwe Voetjesactie zullen agenten ook in gesprek gaan met bewoners en hen voorzien van tips en preventieadvies.

Aanvullende informatie is te vinden op www.politie.nl en www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Door Redactie

Geef een reactie