Ervaring opdoen, nieuwe contacten leggen en het krijgen van waardering en erkenning, het doen van vrijwilligerswerk kent vele voordelen. Femmy Moes en Silke Schuurman zijn de drijvende krachten achter het Vrijwilligerspunt Raalte. Hier kan iedereen uit de gemeente Raalte terecht voor passend vrijwilligerswerk. Maar ook stichtingen, verenigingen en organisaties zijn hier op het juiste adres.

Vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat mensen mee kunnen doen en dat is zo belangrijk”, vertelt Femmy. “Meedoen zorgt voor welzijn en houdt mensen fit en vitaal.” Het vrijwilligerspunt Raalte helpt bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Raalte. Het zoeken van een vrijwilligersfunctie kan eenvoudig via de uitgebreide online vacaturebank van het Vrijwilligerspunt Raalte die te vinden is op www.vrijwilligerspuntraalte.nl. Hier zijn uiteenlopende vacatures te vinden van een sportief maatje tot een notulist en van handwerkvrijwilligers tot chauffeur. ”En deze vacatures zijn er zeker niet alleen in Raalte zelf. Door de hele gemeente verspreid zijn leuke vacatures te vinden”, benadrukt Femmy.

Mensen die het lastig vinden om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk, kunnen bij het Vrijwilligerspunt in het Kulturhus in Raalte of bij de dependance in het Dorpshuus Heino terecht voor vrijwilligerswerk op maat. “Wij gaan met potentiële vrijwilligers in gesprek om te kijken wat beste bij hen past. De mogelijkheden zijn niet alleen beperkt tot de vacatures die in de vacaturebank staan, we denken graag mee over alternatieven,” zegt Ingrid Boekel van het Vrijwilligerspunt Heino.

Het Vrijwilligerspunt Raalte is er niet alleen voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken, maar ook voor verenigingen en organisaties die te maken hebben met vrijwilligers. Organisaties kunnen bij het Vrijwilligerspunt Raalte terecht met vragen en advies en het vinden van vrijwilligers. Ook als er een scholingsbehoefte is, kunnen wij hulp bieden. Het hele jaar worden workshops en bijeenkomsten aangeboden op diverse gebieden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers. Op de website is gratis e-learning te vinden. “Wij horen graag van vrijwilligers en organisaties welke scholingsbehoefte er is. We kunnen dan gerichte scholing aanbieden.” 

Om de verbinding met ondernemend Raalte te versterken organiseren het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging regelmatig de Kenniskaravaan. Tijdens deze bijeenkomsten staat een thema centraal en kunnen verenigingen en organisaties kennis verbreden.

NLdoet
Voor wie nog twijfelt aan het doen van vrijwilligerswerk is NLdoet een leuke manier om aan vrijwilligerswerk te proeven. Tijdens deze vrijwilligersactie op 11 en 12 maart kan iedereen een dag vrijwilligerswerk in de gemeente Raalte doen. Op www.nldoet.nl zijn de vrijwilligersacties in kaart gebracht. Daarna de smaak te pakken? Kijk dan op www.vrijwilligerspuntraalte.nl voor passend vrijwilligerswerk.

Steun na partnerverlies
De Kern Maatschappelijk Werk en WijZ welzijn Raalte starten met het project ‘Steun na partnerverlies’. Voor dit project worden vrijwilligers gezocht die op individueel niveau mensen ondersteunen die hun partner zijn verloren. Wil je meer informatie over deze functie, stuur dan een e-mail raalte@wijz.nu.

Vrijwilligerspunt Raalte
gevestigd in het Kulturhus Raalte,
Passage 3 8102 EW Raalte
Inloopspreekuur: di en woe 10.00 – 12 uur
Telefoon: 0572 – 36 53 43 (bereikbaar tijdens opening loket, daarnaast kun je buiten openingstijden altijd de voicemail inspreken.
We nemen dan contact met je op.
06 8254 7456 – Vrijwilligersmakelaar
E-mail: vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu 

Vrijwilligerspunt Heino
Gevestigd in het Dorpshuus Heino, 
Marktstraat 7, 8141 GA Heino
Inloopspreekuur: ma – vr 9.00 tot 16.00 uur
za 9.00 tot 12.30 uur
Telefoon: 0572 – 700212
E-mail: vrijwilligerspuntheino@wijz.nu

 

Door Redactie

Geef een reactie