Vannuit een ander perspectief kijken naar vrijwilligerswerk is mensen binden, aantrekken en in hun kracht zetten, zegt vrijwilligersmakelaar Femmy Moes. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat organisaties en vrijwilligers zich voor lange tijd aan elkaar verbinden. De keuze waarop mensen hun vrije tijd inrichten is immers groot. Maar dat betekent gelukkig niet dat mensen zich niet meer in willen zetten als vrijwilliger. We zien juist veel betrokkenheid, maar in een andere vorm.  

Flexibel vrijwilligerswerk

Een prettige samenwerkingsvorm is flexibel vrijwilligerswerk. Dit zijn kortlopende projecten / klussen die niet structureel van aard zijn. Het is makkelijker in te passen in het dagelijks leven en de drempel wordt lager om in contact te komen met een organisatie die vrijwilligers nodig heeft. Tegelijkertijd kunnen vrijwilligers en organisaties tijdens een project ook met elkaar kennismaken en de kans is groot dat er na een project nog eens een samenwerking volgt.  

Expeditie Nieuwe Gezichten
In juni 2021 start het Vrijwilligerspunt Raalte met De Expeditie Nieuwe Gezichten. Dit is een methode waarbij een groep van verschillende organisaties, stichtingen en verenigingen samen aan de slag gaat om nieuwe mensen te enthousiasmeren en werven. Wil je meedoen? Meld je dan vast aan. Binnenkort volgt meer informatie over De Expeditie Nieuwe Gezichten. Dit is niet het enige wat het Vrijwilligerspunt Raalte te bieden heeft. Het Vrijwilligerspunt Raalte helpt mensen bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk dat aansluit bij wensen en talenten. In de vrijwilligersvacaturebank is een groot aanbod actuele vacatures te vinden.  Ook is er een vrijwilligersscan ontwikkeld die op een laagdrempelige manier potentiële vrijwilligers motiveert om een passende vrijwilligersfunctie te vinden.  

NLdoet 2021
De jaarlijkse NLdoet vindt dit jaar plaats op 28 en 29 mei. Dit is een mooie gelegenheid om de toekomstige jonge vrijwilliger te laten proeven aan vrijwilligerswerk. Heeft jouw vrijwilligersorganisatie, vereniging of stichting een leuke klus? Meld dit dan bij het Vrijwilligerspunt Raalte.   

Vrijwilligerspunt Raalte
vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu
06 – 825 474 56

Door Redactie