Veel vrouwen krijgen in hun leven last van klachten als gevolg van hormonale disbalans en de overgang. Hoewel het taboe over dit onderwerp minder is geworden, blijven veel vrouwen en meisjes te lang met soms serieuze klachten rondlopen. Ze hopen dat de klachten vanzelf voorbij gaan of denken dat het er nu eenmaal bij hoort.

Dat is niet nodig want er is vaak iets aan te doen. Als care for women specialiste behandel ik vrouwen met klachten op lichamelijk en psychisch gebied als gevolg van de overgang of andere redenen van hormonale disbalans, verklaart Nathalie Wichink, de eigenaresse van Care for Women Raalte.

Care for Women is de eerste en grootste professionele organisatie op het gebied van hormonale disbalans. Nathalie: “Ik ben speciaal opgeleid om vrouwen te helpen om klachten die worden veroorzaakt door hormonale disbalans op te lossen of te verlichten.

Hormonale en overgangsklachten

Hormonale klachten hebben vaak te maken met de menstruatiecyclus. Regelmatig voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld stemmingsklachten, buikpijn, rugpijn, pijnlijke borsten en migraine. De overgang is een proces wat geleidelijk verloopt en soms is het voor jezelf moeilijk te duiden wat er met je aan de hand is. Niet elke vrouw legt meteen een link met de overgang. Je kunt last krijgen van pijnlijke spieren en gewrichten, stemmingswisselingen, slapeloosheid, droge slijmvliezen, nachtzweten en opvliegers, veranderde seksualiteit etc. Soms kennen vrouwen zichzelf niet terug. Ze voelen zich depressief, angstig of zijn enorm prikkelbaar.

In gesprek

Herken je bovengenoemde symptomen aarzel dan niet om contact op te nemen met Care for Women Raalte. Een afspraak maak je makkelijk online door naar de website te gaan. “Na een eerste gesprek maak ik een behandelplan waarmee je aan de slag kunt gaan. Dit kunnen adviezen zijn over je leefstijl, aanpassing in voeding of eventueel het gebruik van supplementen.
Dan volgt er na een tijdje een evaluatie en kan er eventueel bijgestuurd worden. De voortgang blijf ik monitoren doordat vrouwen een vragenlijst invullen voor elk consult. Meestal zijn een stuk of 3 consulten voldoende om vrouwen weer op weg te helpen.

Care for Women Raalte
Houtduif 3 Raalte
Tel. 06 – 512 45 391
n.wichink@careforwomen.nl
www.careforwomen-raalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie