Een uitermate boeiend én groeiend jaar voor De Groot Tweewielers in Heeten. Dat blijkt al gauw als gesproken wordt met eigenaar/oprichter Bryan de Groot. Negen jaar geleden startte hij zijn bedrijf. “Drukke tijden? Jazeker! Leuke tijden? Ook zo!”

Afgelopen 2023 was dus een druk jaar voor De Groot. “We draaiden weer boven verwachting goed. Daar was ik natuurlijk blij mee. Maar dat was niet gelukt zonder mijn vaste én nieuwe klanten.” Hij vertelt direct groot nieuws. “We waren er voorheen voor de fietsen én de tuinmachines, maar dat laatste gaat eraf. De huisstijl en de website worden dit jaar veranderd, én ik krijg er een bedrijf bij, dit is een uitbreiding van mijn bestaande bedrijf. We gaan De Groot Tweewielers Premium Bikes én De Groot Tweewielers Special Bikes heten. Ik heb mij de afgelopen negen jaar naast de normale fietsen ook veel beziggehouden met aangepaste fietsen, onder meer driewielers, duofietsen en lage instapfietsen. Mijn doel blijft om mensen mobiel te houden.”

De voormalig medewerker van Nijland Cycling haalde de banden met zijn voormalig werkgever aan én gaat ook een nieuwe samenwerking aan. “Nijland gaat ons namelijk de aangepaste fietsen leveren, de lijntjes met dat bedrijf zijn natuurlijk kort en dat is uitermate prettig. Bij Nijland heb ik acht jaar ervaring mogen opdoen in het wereldje.” Met alle mutaties én de uitbreiding van zijn bedrijf komen er ook meer mensen bij. “Jazeker, mijn partner Gemma de Groot gaat de ‘special bikes’ in werking zetten, ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.”

De gesprekspartner van dienst ziet sowieso uit naar de komende maanden. “Als gezegd komt er een nieuwe site en een nieuwe uitstraling van het bedrijf, we pakken daarmee groot uit. Wat ik wel wil benadrukken is dat ik de focus op de winkel houd én daarbij ook het gezicht van de winkel blijf. Ik heb er zo’n zin in om de uitdaging te blijven aangaan én het assortiment uit te breiden, met onder meer kinderfietsen, (elektrische) stadsfietsen en tweedehands fietsen. En daarbij moet ik ook de uitbreiding van de nieuwe showroom niet vergeten, die we dit jaar al achter de rug hebben. Wat ik tot slot ook nog kwijt wil, is dat we in ons assortiment ook het merk Velo de Ville hebben. Dat is een merk met stads- en elektrische fietsen waarbij je de hele fiets compleet kan samenstellen naar eigen wens. Daar gaat het allemaal om.”

De Groot Tweewielers Premium Bikes
Dorpsstraat 30a, Heeten
Tel. (0572) 38 14 25
info@degrootheeten.nl
www.degrootheeten.nl

Door Redactie