Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de bibliotheek. Op deze dag zijn de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra welkom in de bieb in Raalte, Ommen, Olst, Wijhe en Heino. Van 10.00 tot 12.00 kunnen zij kennismaken met boekjes, samen lezen en voorlezen. Er zijn allerlei leuke activiteiten om gratis aan mee te doen. Aanmelden is niet nodig.

Ouders worden uitgenodigd om het aanbod van activiteiten voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar te komen ontdekken. Gezellig voorlezen thuis is de beste manier om kinderen te helpen ontwikkelen en groeien. Jannet Nijerees verzorgt bij de Bibliotheek Salland het programma-aanbod voor jonge kinderen. Voorlezen aan baby’s, mensen vinden dat soms nog steeds raar.

In babyboeken staan toch alleen maar plaatjes en geen taal? Dan hoor ik ouders zeggen: mijn baby praat toch nog niet? Maar het is juist goed om met de allerkleinste kinderen plaatjes aan te wijzen. Vertel een baby wat er op het plaatje staat en hij hoort je praten. Baby’s kunnen al heel jong woorden herkennen, ze slaan nieuwe woorden op en herkennen woorden die ze al eerder gehoord hebben. Zo leg je met voorlezen een basis voor hun taalontwikkeling.”

Tijdens de BoekStartdag geven de medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Salland tips over geschikte boekjes voor baby’s en over voorlezen thuis. Elke bezoeker krijgt een gratis groeimeter met voorleestips die passen bij elke fase in de ontwikkeling van een klein kind. Er is een silhouettenspeurtocht voor kinderen tot 6 jaar. De bezoekers kunnen een rondleiding krijgen op de jeugdafdeling van de bieb en er wordt voorgelezen.

Webinar

Wil je alvast nog meer tips over voorlezen aan de jongste kinderen? Volg dan op donderdag 1 juni online het gratis webinar van de Bibliotheek. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Na afloop weet je meer over de taalontwikkeling van je kindje en heb je allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen.

Het webinar duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheeksalland.nl/webinarvoorlezen.

Door Redactie

Geef een reactie