Een klant bedankte BKH ooit met de suggestie om de naam te veranderen in BKHN. Oftewel: Beter Kan Het Niet. Oprichter en directeur Gerrit Roeke van Bouw- en Klussenbedrijf Heeten (BKH) heeft de suggestie niet overgenomen, maar was wel blij met het compliment. “We proberen ons te onderscheiden door bijzondere opdrachten uit te voeren. Niet alleen, maar altijd in samenspraak met de klant. Want bouwen en verbouwen blijft mensenwerk.”

BKH is sinds 2006 gevestigd in Raalte, maar de oorsprong lag wél in Heeten. Daar legde Gerrit Roeke in 1998 de basis voor een klussenbedrijf, dat zich in eerste instantie uitsluitend richtte op aan- en verbouw. Maar het vakgebied werd geleidelijk groter en tegenwoordig kan BKH vrijwel alles aan dat met (ge-)bouwen te maken heeft: nieuwbouw en verbouw, onderhoud, timmer- en metselwerk, interieur- en tegelwerk en zogeheten specials. Dat laatste kan van alles zijn: van een bijzondere trapopgang of een barbecue-wagen tot vitrinekasten voor beurzen en zelfs uitvaartkisten. “Dat soort opdrachten komen voort uit speciale wensen van klanten”, aldus Gerrit Roeke. “We pakken vrijwel alles op waar we een uitdaging in zien. Juist de klussen die specialisatie en vakwerk vereisen vinden we het leukst.”

Dat geldt voor hemzelf, maar ook voor de inmiddels twintig medewerkers. “De eerste kwam in 2001 en sindsdien groeien we met gemiddeld één nieuwe collega per jaar”, zegt hij. “Dat is een gezonde ontwikkeling.” BKH telt momenteel calculators, werkvoorbereiders, administratieve krachten, meubelmakers, metselaars, tegelzetters en timmerlieden. Voor een timmerman bestaat momenteel een vacature.

Het 25-jarig jubileum wordt op zaterdag 2 september in kleine kring gevierd. “We moesten het altijd hebben van mond-tot-mondreclame”, constateert Gerrit Roeke. “Mensen vertelden aan elkaar door hoe tevreden ze waren. Ook dat komt door die speciale klussen. Zeker in de begintijd maakten we bijvoorbeeld veel hooibergen en gebinten voor boerenerven. Dat heeft veel goodwill opgeleverd. De onderdelen maken we veelal in onze eigen werkplek, zodat we verzekerd zijn van de kwaliteit.”

Daarnaast is persoonlijke aandacht belangrijk. “We doen het altijd samen, in overleg met de klant”, zegt Gerrit Roeke. “Afhankelijk van de afspraken die we maken, kunnen we een klant helemaal ontzorgen. We inventariseren wat de wensen zijn en wat praktisch haalbaar is. We werken dat uit op bouwtekeningen en laten er eventueel een architect naar kijken. Een klant kan ervoor kiezen het werk deels zelf uit te voeren, maar ook om de volledige regie bij ons neer te leggen. We kunnen ook een eventueel benodigde vergunningaanvraag verzorgen.”

BKH besteedt ook zelf sommige onderdelen uit. Het installatiewerk wordt bijvoorbeeld door een professioneel collega-bedrijf uitgevoerd. “We hebben daarover afspraken met een aantal vaste partners, allemaal lokale bedrijven. Dat is het grote voordeel van een kleine organisatie: je weet elkaar snel te vinden en de betrokkenheid is groot.”

Bouwbedrijf BKH
Karveelstraat 8, Raalte
Tel. 0572 – 38 12 21
info@bkh-raalte.nl
www.bkh-raalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie