Het centrum van Raalte is een voetgangersgebied. De meeste mensen houden zich hieraan. Maar er wordt ook regelmatig door het centrum gefietst. Dit leidt tijdens winkeluren tot overlast. Ook kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Met de nieuwe campagne ‘Zo doen we dat’ wil de gemeente fietsen in het centrum tegengaan.

Burgemeester Martijn Dadema: “Even snel op de fiets door het centrum. Het lijkt geen probleem, maar toch is de overlast groot. Het is al jarenlang een grote frustratie van veel winkelend publiek en winkeliers. En terecht, het is niet voor niets tijdens winkeltijden een voetgangersgebied. Ondanks dat dit bij de meesten bekend is, stappen sommigen niet van hun fiets. Met de ‘Zo doen we dat’ campagne willen we dat veranderen. Dit doen we op een positieve manier. We wijzen niet met het vingertje, maar laten juist zien hoe het wél moet. Zo doen we dat in Raalte!”

Voetgangersgebied

Het centrum van Raalte is tijdens winkeluren een voetgangerszone. Stal je fiets in één van de stallingen aan de rand van het centrum en ga wandelend verder. Of neem je fiets aan de hand mee. Zo kan iedereen op een rustige en veilige manier kan genieten van onze winkels en horeca. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Kijk dan op www.raalte.nl/zodoenwedat

Door Redactie

Geef een reactie