“Eigenlijk kunnen we ons inmiddels experts in verhuizen en nieuwbouw noemen.” Charles en Berjo Volman verhuisden vanwege werk al tien keer. Sinds 2021 wonen ze in een prachtig nieuwbouwhuis in Wijhe. Toch zijn ze alweer bezig met een volgend nieuwbouwproject.

Medio 2024 verhuizen ze naar hun nieuwe woning in Wierden. Lachend: “Daar willen we dan wel even blijven, hoor.” Zowel bij het nieuwbouwtraject in Wijhe als in Wierden gaf Lyanne List het echtpaar hypotheekadvies.

Gerust hart
“We kozen voor Van Bladeren en List vanwege de persoonlijke benadering”, vertelt Charles. “Bij de bank krijg je tegenwoordig hooguit een Zoommeeting bij een hypotheekaanvraag.” Berjo is tevreden hoe Lyanne ingewikkelde geldzaken op simpele wijze uitlegt. “Echt super! En fijn: ze kijkt naar het totaalplaatje. Ze geeft financieel advies voor nu én voor straks wanneer we met pensioen zijn.” De twee spreken van een eerlijk en afgewogen advies. “Je betaalt er voor, maar met zo’n gedegen advies zet je met een gerust hart een stap.” Hun oude rente neemt het echtpaar mee naar de nieuwe woning. Het bedrag dat ze bijlenen heeft een hogere rente.

Uitbouw
Een nieuwbouwtraject is lang. Charles: “Er zit meer onzekerheid bij. Ook vanwege het bouwproces. Je start met de kale aankoopprijs en bekijkt vervolgens de opties.” Wel een uitbouw en geen dubbele deuren. “Een schuifpui is handiger”, verklaart Berjo, die in Wierden in de zorg werkt. “We zijn praktisch ingesteld en je moet ook een keer tevreden zijn.” Het huis in Wijhe is inmiddels verkocht. Om de dubbele maandlasten laag te houden, gaan ze straks tijdelijk huren.

Vrije tijd
Waarom zo snel opnieuw een dergelijk traject aangaan? Eerder werkte projectmanager Charles in Ommen, tegenwoordig in Almelo. “De N35 is een crime. Soms zit je een uur in de auto en dat tweemaal. Vrije tijd is kostbaar. Ook vanwege duurzaamheid is dit gewoon beter.” Berjo vult aan: “Bovendien worden we ouder. ’s Avonds terugrijden voelt minder prettig.” Ze gaat met pijn in het hart weg. “Maar, in Wierden wordt het ook mooi!”

Karin de Graaff

van Bladeren & List
Schoolstraat 34, Raalte
Tel. 0572 – 36 38 36
info@hvbl.nl
www.hvbl.nl

Door Redactie

Geef een reactie