CodeGlass is met hun softwareoplossing winnaar van de 10e editie van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024. Tijdens de uitreiking op PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle op vrijdag 28 juni namen Tyrone Krieger, Lynn Weggemans en Terence Bremmer de award in ontvangst. De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle.

Startup CodeGlass uit Zwolle ontwikkelde een tool (virtuele scan) die ervoor zorgt dat developers een compleet systeem kunnen analyseren en begrijpen. De innovatie is te vergelijken met een MRI-scan. ‘Met een MRI-scan kan je een lichaam bekijken en zien waar de oorzaak van een probleem zit. Dat doen wij ook met onze softwaretool’, vertelt Tyrone.

Lynn vult aan: ‘Developers kunnen sneller problemen vinden en oplossen in de software zonder codes te doorgronden. Zonder deze tool doen developers er uren tot soms weken over om de oorzaak van een softwareprobleem te vinden, met CodeGlass kan het al in vijftien minuten. Daarnaast verbeteren we met de tool de kwaliteit van de softwarecode.’

Jurybeoordeling

De jury bestaat uit Marriël van der Most van Koninklijke Van der Most, Cancut Ercan van Windesheim Centre for Entrepreneurship, Sven Eijpe, de winnaar van de Innovatieprijs van 2023 met Bondus, Gert de Leeuw van Rabobank en een innovatieadviseur van Kennispoort. Sven: ‘De schaalbaarheid en energiebesparing van de innovatie van CodeGlass was voor de jury doorslaggevend om CodeGlass te benoemen tot winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024. Met hun innovatie kunnen ze veel klanten in binnen- en buitenland bereiken.’

Award en cheques

Gertjan de Kam van Vepa the furniture factory maakte de duurzame award voor de winnaar. Naast deze award, ontving CodeGlass van Kennispoortpartner Meester en Meester een Legal Quick Scan. Deze scan geeft hen inzage in de bedrijfsvoering en eventuele risico’s met een plan van aanpak voor de toekomst. Daarnaast krijgt de winnaar een IE-check up van Octrooicentrum Nederland. Met de IE-check up krijgt CodeGlass inzicht in intellectueel eigendom (IE) binnen de bedrijfsstrategie.

 

Door Redactie