bij Tandartspraktijk R.C.L. Raalte

Zo’n 40 tot 60% van de Nederlanders heeft last van angst voor de tandarts. Toch zijn deze percentages licht dalend. Begrijpelijk als je ziet dat er steeds modernere technieken worden gebruikt. Dat geldt zeker voor Tandartspraktijk R.C.L. Raalte.

Anderhalf jaar geleden, op 1 oktober 2020 nam R. Cristian Lupu de praktijk over van tandarts Rowel. Gevestigd aan de Hilde in Raalte, past hij de meest moderne behandeltechnieken toe en beschikt de praktijk over de nieuwste apparatuur en drie behandelkamers. Iedere werkdag zijn de medewerkers van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar maar daarnaast kunnen patiënten ook elke dinsdagavond terecht voor de ‘periodieke gebitscontrole’. Dit laatste is vooral handig voor degenen die overdag maar moeilijk vrij kunnen of willen nemen.

Pijnloze behandeltechniek
De praktijk van tandarts Lupu groeit. En dat is niet zo vreemd want er wordt alles aan gedaan om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. “Zo hoeft verdoving bijvoorbeeld geen enkele pijn meer te doen”, zegt Cristian Lupu. “We gebruikten altijd al een verdovingszalfje op de plek van de verdoving.
Maar sinds deze maand passen we de zogenoemde Quicksleeper toe, een geheel pijnloze techniek.” En dit is nog maar één van de nieuwere methodes, want ook het beruchte ‘happen’ ten behoeve van een beugel of prothese is verleden tijd. Hier is de 3-D scanner voor in de plaats gekomen.

Esthetische tandheelkunde en orthodontie
Ook voor tandheelkunde gericht op de uiterlijke verfraaiing van het gebit kan men hier terecht. Denk hierbij aan facings of aan een onzichtbare beugel, al dan niet in combinatie met brackets (in de volksmond slotjes genoemd). Tandarts Lupu: “De stand van de kaken is erg belangrijk in orthodontie, niet alleen de stand van de tanden. Om deze reden gebruiken we meestal een combinatie van twee soorten beugels. Verder trekken we bij kinderen geen gezonde tanden om ruimte te creëren. Als de kaak niet breed genoeg is, of één van de kaken staat te ver naar voren of naar achteren ten opzichte van de andere kaak, gebruiken we een uitneembare beugel. Zo kan geleidelijk aan de breedte van de bovenkaak worden vergroot en/of de stand van de kaken gecorrigeerd worden. Dat is het doel van de orthodontie, op deze manier kunnen we voorkomen dat in de toekomst een nieuwe beugel nodig zou zijn.”

Angstige patiënten en preventie
De praktijk richt zich naast de ‘gewone’ patiënt eveneens op  angstige patiënten. In zijn loopbaan heeft tandarts Lupu veel ervaring opgedaan met deze doelgroepen en weet exact wat er nodig is om welke patiënt dan ook, op zijn of haar gemak te laten zijn.
Tandarts Cristian Lupu legt uit: “We geven ook veel voorlichting. Dit is essentieel, wanneer je daar vroeg mee begint – bij kinderen bijvoorbeeld – dan draagt dit bij aan een gezonder gebit op de lange termijn en uiteindelijk aan minder angst. Ons mondzorgteam geeft zowel aan volwassenen als aan kinderen instructies over mondhygiëne en hoe het beste het tandvlees en het gebit te onderhouden.”

Wilt u meer informatie kijk dan op de website of bel met de praktijk. De praktijk staat open voor nieuwe patiënten uit alle vormen van zorg

Uw vertrouwde mondzorgteam in Salland, met extra aandacht voor angst patiënten en kinderen.

Tandartspraktijk R.C.L. Raalte
De Hilde 82
8102 KJ Raalte
0572- 356 614

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 7.45 – 17.00 uur
Dinsdagavond: 17.30 – 19.30
Vrijdag: 8.00 – 16.00 uur
info@tandartspraktijkrclraalte.nl
www.tandartspraktijkrclraalte.nl

Door Redactie