Woonzorgproject Damhoeve Buiten Gewoon Wonen biedt een unieke vorm van dementiezorg. Op de locatie van Zorgboerderij Damhoeve aan de Ganzepanweg – op het snijvlak van de buurtschappen, Hoonhorst en Wijthmen – worden half mei twintig prachtige zorgappartementen in gebruik genomen door mensen met dementie die 24 uurs zorg nodig zijn.

Buiten Gewoon Wonen wordt daarmee een volwaardig nevenproject van de in 2011 gestarte zorgboerderij, die voortkwam uit het melkveebedrijf dat Gert van Dam en Ina Brinkhuis tientallen jaren hadden. De twintig woningen van het zorgcomplex omvatten twee rijen van elk tien appartementen, verbonden door een ontvangstruimte met het uiterlijk van een hooiberg.

Het project is uniek doordat de kleinschalige en individuele zorg wordt geboden in een weidse, natuurlijke omgeving, met de dieren en bloemen van de zorgboerderij. “Door de combinatie van dagbesteding en wonen kunnen de mensen mee bewegen op het ritme van de seizoenen”, zegt Ron Norder, voorzitter van de gelijknamige stichting. “De manier van zorg is natuur- en belevingsgericht. Zo kunnen ze bijvoorbeeld genieten van de bloementuin, natuurtuin en wandelen naar het landgoed Soeslo. Door de ligging hebben de mensen de ruimte zich vrij te bewegen; dicht bij de natuur en in contact met de dieren”.

De bouw is bijna voltooid en de inschrijving is onlangs geopend. “We richten ons vooral op mensen uit deze regio”, zegt Norder. “Ouderen die houden van een landelijke omgeving, vinden hier nog steeds de herkenning van het platteland en het ritme van de seizoenen. Wij zien dat dit mensen rust geeft, wat hun welbevinden ten goede komt.

Vier van de twintig woningen zijn geschikt voor echtparen. Als men allebei over de juiste indicatie beschikt, kan men hier samen komen wonen, zodat men op de oude dag niet gescheiden hoeft te worden
Ondertussen zijn de sollicitatiegesprekken in volle gang. En binnenkort is er de mogelijkheid voor een nadere kennismaking en rondleiding voor mensen die graag op de Damhoeve zouden willen komen wonen.

Wilt u hierover meer informatie neem dan gerust contact op met

Damhoeve Buiten Gewoon Wonen,
Ganzepanweg 2b, Dalfsen
Tel. 06 4606 1697
buitengewoonwonen@damhoeve.nl
www.damhoeve.nl

Door Redactie

Geef een reactie