Wij zijn blij met jou als vrijwilliger en waarderen jouw inzet! Daarom is het tijd om jou in het zonnetje te zetten. Dit doen we op dinsdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag. We organiseren die dag de ‘DankZij vrijwilligers’. Deze avond, waarin activiteiten en workshops worden aangeboden, is voor alle vrijwilligers werkzaam in de gemeente Raalte. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je vrijwilliger bent bij een sportvereniging, koffie schenkt in een buurthuis of bestuurslid bent. Je bent welkom! Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de DankZij 2021 op www.vrijwilligerspuntraalte.nl.

Seniorenbezoekers komen weer langs
Komende weken gaan de seniorenbezoekers weer op pad in de wijk Westdorp. De seniorenbezoekers zijn betrokken vrijwilligers die 75 plussers bezoeken voor een (advies) gesprek. Tijdens het huisbezoek bespreekt de seniorenbezoeker de vragen die leven, beantwoordt de vragen waar mogelijk en wijst de weg naar andere organisaties, instanties of activiteiten in de buurt.

75 plussers wonende in de Walravenstraat, Verheydenstraat en de Bergmolenstraat ontvangen een brief met hierin meer informatie over het seniorenbezoek. Woon je niet in de genoemde starten, maar wil je graag een bezoek van de seniorenbezoeker ontvangen? Dan kun je contact opnemen met WijZ welzijn Raalte.

Zing en dans mee met het
levensliederenkoor Met Hart en Smart
Van hedendaagse Nederlandse hits tot Hollandse Smartlap. Het levensliederenkoor Met Hart en Smart zingt het allemaal. Het is tijd om weer eens gezellig mee te zingen en elkaar te ontmoeten. WijZ welzijn Raalte nodigt jou daarom van harte uit om gratis een optreden van het levensliederenkoor Met Hart en Smart bij te wonen. Het koor komt in elk dorp van de gemeente Raalte. Noteer de datum vast in je agenda. We zien uit naar je komst!

Handwerkclub in TraXX Raalte
Wil jij graag leren haken, breien of borduren? Heb je nog een werkje liggen dat maar niet af komt? Of ben je een doorgewinterde handwerkster die het leuk vindt om met andere mensen te handwerken? Je bent van harte welkom op woensdag in de oneven weken van 10.00 uur tot 11.30 uur in jongerencentrum TraXX, Schapenstraat 3 in Raalte. Neem je eigen materiaal mee. Wil je meer informatie over de handwerkclub Raalte?
Neem dan contact op met Alie Schakelaar, via alieschakelaar@home.nl.

Kenniskaravaan: De toegevoegde waarde van samenwerken met bedrijven
Het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging slaan de handen ineen door op 22 november een kenniskaravaan te organiseren. Het thema van de avond is: De toegevoegde waarde van samenwerken met bedrijven en wordt georganiseerd voor maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties. In de kenniskaravaan gaan we dieper in op waarom samenwerken met het bedrijfsleven van toegevoegde waarde kan zijn. Het bedrijfsleven heeft veel te bieden, zowel op financieel en materieel vlak als in kennis, kunde en ervaring.

De kenniskaravaan wordt georganiseerd op 22 november van 19.00 – 21.00 uur. Locatie wordt nader bekend gemaakt. Wil je deelnemen aan de kenniskaravaan, geef je dan voor 16 november op via vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu of
info@raalteruitdaging.nl.

Dag!enDoen! café met verhalenvertelster Annette Kiekebosch
Wees op dinsdag 30 november welkom in het Dag!enDoen! café. We starten de ochtend met een kop koffie om andere MeeDoeners te ontmoeten. De ochtend zal ingevuld worden door verhalenvertelster Annette Kiekebosch. Zij vertelt prachtige verhalen in het dialect. Tevens kunt u in het Dag!enDoen! café meer informatie ontvangen over de app Dag!enDoen! en helpen wij u graag op weg om de app te downloaden en in gebruik te nemen. Het Dag!enDoen! café is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. U bent om 10.00 uur van harte welkom in het Annahuis, de Plas 8 in Raalte.

Opbouwwerk helpt!
Heb je een idee om jouw buurt of dorp nóg mooier te maken, maar kom je niet verder?
Valt jou iets op in de buurt wat beter kan?
De opbouwwerkers zijn er voor álle inwoners van de gemeente Raalte. Zij kunnen ondersteunen bij het realiseren van een idee, maar ook helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid.
Samen staan we sterk en wij dagen jou uit om op jouw eigen manier bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeente Raalte.

Saskia Pijnappel
Telefoonnummer: 06 1367 8478
E-mailadres: s.pijnappel@wijz.nu
Opbouwwerker voor de dorpen: Broekland, Mariënheem, Luttenberg, Heeten, Lierderholthuis en Laag Zuthem

Ilse Waanders
Telefoonnummer: 06 1388 2293
E-mailadres: i.waanders@wijz.nu
Opbouwwerker voor de dorpen Raalte, Heino en Nieuw Heeten

Door Redactie