Een gezonde en duurzame school

Dit alles kan niet zonder een goede basis, de zogenaamde ‘voeten in de klei’. Er is op deze school veel aandacht voor een duurzame wereld.

Zo wordt er al ruim zeven jaar samengewerkt met ecologische boer Jan Overesch, Stichting Duurzaam Heino en Kok Paul Herbrink aan het project de Boerderijschool, waar elk jaar leerlingen uit groep zes zorgdragen voor hun eigen schooltuin en kennismaken met het reilen en zeilen op een boerderij en de natuurlijke omgeving. Met dit project won de school in 2016 de tweede prijs tijdens de gezondheidsverkiezing van “Raalte Gezond”.

Op het schoolplein hebben ouders, leerkrachten en kinderen samen een insectenhotel gebouwd, zijn wilde bloemen gezaaid, fruitbomen geplant en nestkasten voor vogels geplaatst. Door de hele school heen wordt het afval gescheiden. Jaarlijks wordt er in de buurt van de school zwerfafval opgeruimd.

De Gouden Emmer-Heino heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat de Gouden Emmer zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die deskundigen hebben opgesteld. De Gouden Emmer is trots op dit behaalde resultaat!

Gezonde School-aanpak

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met de Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals welbevinden, voeding en bewegen. Zo zorgen scholen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

De Gouden Emmer heeft het themacertificaat Voeding behaald en mag zich nu een Gezonde School noemen. Het team van de Gouden Emmer is trots om een Gezonde School te zijn.

Rudi Logtenberg directeur: “Vanaf januari hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een Gezonde School is! Binnenkort  zijn alle kinderen, team en ouders op het plein en onthullen wij het ’vignet Gezonde School’.”

 

Door Redactie

Geef een reactie