Veel volwassenen ervaren een skelet- of spierblessure ervaren waarvoor fysiotherapie Dokkum nodig is. Dit heeft geresulteerd in nieuwe technieken die zijn ontworpen om de zorgstandaard voor patiënten te verbeteren. In deze uitgebreide gids maakt je kennis met deze technieken en praktijken – de huidige “trends” – van de branche. Naarmate we verder komen in 2022 en daarna, zullen deze trends zeker gemeengoed worden in de fysiotherapie-industrie.

Draagbare technologie

In de wereld van vandaag leggen steeds meer mensen de nadruk op het verbeteren van de manier waarop en de hoeveelheid die ze bewegen en het beheersen van pijn. Als gevolg hiervan komt draagbare technologie snel naar voren als een toptrend. Draagbare technologie omvat niet alleen producten die door een patiënt kunnen worden gekocht en gedragen, maar ook apparaten voor bewegingsregistratie die kunnen worden gebruikt in een fysiotherapiepraktijk. Deze apparaten bevatten sensoren die op patiënten worden geplaatst. Therapeuten van fysio Leeuwarden zijn dan in staat om bewegingen te volgen om verschillende cijfers te berekenen, zoals wat het optimale bewegingsbereik is voor die patiënt.

Telegezondheid

In het jaar 2020 versnelde de pandemie in verband met COVID-19 de acceptatie van telehealth-technologie in de patiëntenzorg. Het was in deze tijd dat fysiotherapeuten werden gedwongen om behandelmethoden voor patiënten toe te passen die geen contact en sociale afstand inhielden. Dit is het moment waarop het gebruik van telegezondheidsdiensten terrein won. Medicare zag zelfs een toename van 63% in telezorgafspraken. Tegenwoordig wordt telezorg nog steeds gebruikt in fysiotherapie. Er zijn verbeteringen waargenomen in het herstel van patiënten doordat deze personen een hogere mate van therapietrouw hebben aan oefenprogramma’s die thuis worden uitgevoerd. Virtuele zorg levert maximale besparingen op voor zowel patiënt als praktijk. Dit belooft een productieve trend te worden in de fysiotherapie-industrie.

Virtuele realiteit

In 2019 werd een onderzoek gedaan waarin werd gemeten hoe virtual reality-technologie mensen met evenwichtsproblemen die verband houden met de ziekte van Parkinson, ten goede komt. Er werd geconcludeerd dat individuen betere prestaties ervoeren met virtual reality, vergeleken met conventionele vormen van fysiotherapie zoals manuele therapie Franeker. Virtual reality verbetert niet alleen de prestaties, het is ook vermakelijk voor patiënten. Er zijn tal van bedrijven – zoals XRHealth – die dit soort tools aanbieden op basis van augmented reality. Headsets worden rechtstreeks naar patiënten met fysiotherapie gestuurd met informatie over toegang tot software met oefeningen die helpen bij onafhankelijk herstel.

Videogametechnologie

Op basis van statistieken wordt jaarlijks één op de vijf afspraken voor fysiotherapie gemist. Veel praktijken komen nu tot het inzicht dat de afspraken doorgaans iets minder dan opwindend zijn. Nu integreren ze videogametechnologie in afspraken om de tijd die op kantoor wordt doorgebracht, te vergroten. Sommige van de grootste en meest populaire makers van videogames over de hele wereld leggen zelfs de nadruk op het maken van games die zijn ontworpen om de mobiliteit van een speler te vergroten en de hoeveelheid beweging die ze krijgen te vergroten. De combinatie van leuke activiteiten, snelle prestaties en zeer gedetailleerde graphics maakt de integratie van videogames enorm populair bij patiënten met fysiotherapie.

Door Redactie

Geef een reactie