Het maatschappelijk/sociaal werk De Kern organiseert dit najaar een assertiviteitstraining. Deze training is bedoeld voor volwassenen die het moeilijk vinden om op te komen voor zichzelf, hun wensen te uiten of hun mening te geven. Assertief zijn heeft te maken met de manier van reageren op de wensen en eisen van anderen zonder eigen wensen uit het oog te verliezen. Diverse onderwerpen komen tijdens de bijeenkomsten aan de orde. Door samen te oefenen en thuisopdrachten leer je als deelnemer vaardigheden in de praktijk toe te passen.

“Mij heeft de assertiviteitstraining zeker geholpen, vooral om mijn grenzen beter aan te leren geven, en te vertrouwen op mijn eigen gevoel wat voor mij goed voelt en wat juist niet goed voelt, waardoor ik mijn grens beter ken en daardoor iets beter mijn keuzes kan maken.”
Deelnemer AT training De Kern

Er zijn zeven bijeenkomsten die we houden in het Annahuis in Raalte. Elke bijeenkomst kent een thema zoals: zelfvertrouwen, wensen bewust worden en uiten, ‘Nee’ leren zeggen of grenzen aangeven. Door middel van theorie en praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag met vaardigheden zodat je beter voor jezelf leert op te komen. We werken daarnaast, als je dat wilt, met het onlineprogramma Minddistrict. Je kunt je dan ook online verdiepen in een thema en voorbereiden op een bijeenkomst. Je houdt na afloop van de training toegang tot dit programma.

Het bewust worden van je eigen gedrag staat in deze training centraal. Als deelnemer ontwikkel je vaardigheden waardoor je in staat bent om het contact met anderen te verbeteren. Je wordt weerbaarder en vergroot zelfvertrouwen. Tot slot en zeker niet onbelangrijk: het is gewoon ook gezellig. We leren veel van elkaar door herkenning, dit vaak met een gezonde dosis humor!

“Deze training was echt een openbaring en heeft mij enorm geholpen om meer kracht te krijgen om het allemaal aan te kunnen. Ook zag ik dat veel meer mensen dezelfde problemen hebben en dat ik niet alleen ben, dat hielp ook.”
Deelnemer AT training De Kern

  • De training bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van twee uur op de maandagmorgen.
  • We willen medio oktober 2022 starten met de training.
  • De bijeenkomsten worden gehouden in het Annahuis, De Plas 8, 8102 CS RAALTE.
  • De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. De training is voor volwassenen 18+ en is gratis!

Voor aanmelden en informatie kunt u contact opnemen met De Kern (0570-547300), via Henk Vegter AT trainer (06) 570 858 26 h.vegter@stdekern.nl of Greta van Unen (06) 41 17 63 75 g.vanunen@stdekern.nl of door het invullen van het online aanmeldformulier op www.stdekern.nl

Door Redactie

Geef een reactie