Het jaar 2019 belooft een prachtig jubileumjaar te worden voor Keukenland Wijhe. Het familiebedrijf bestaat dan 25 jaar. Het wordt een feestelijk jaar. En dit wordt gevierd met alle medewerkers en klanten. Keukenland Wijhe is vooral bekend bij particulieren uit Salland, echter werken zij ook projectmatig in heel andere gebieden, waaronder in Groningen en in Friesland. Deze projecten variëren van keukens voor zorginstellingen tot en met gehele renovaties voor woningbouwverenigingen.  

De ontwikkelingen op het gebied van keukens en bijbehorend apparatuur staan hoe dan ook, niet stil. Loopt u eens binnen bij Keukenland Wijhe en laat u verrassen door kennis, kunde en tal van nieuwe mogelijkheden. 

Chic zwart, stoer zwart of landelijk zwart
Fred de Roos, eigenaar van Keukenland Wijhe: “De beurzen zijn altijd in september oktober. Hier zagen we dat vooral de kleur zwart, welke al zeer trendy was de afgelopen 1,5 jaar, nog verder gaat doorzetten. De complete keuken in een zwarte kleur met zelfs de apparatuur in het zwart. Dit laatste is het zogenaamde black steel (zwart geborsteld staal). En het materiaal Fenix wordt veel toegepast op fronten en laden. Dit is een mat materiaal, dat wordt gebruikt op donkere onderdelen. Ondanks dat het zwart (of donker) én mat is, zie je er geen vlekken of vette vingers op. Een pracht van een ontwikkeling dus. Hout is ook nog steeds in trek. Zowel voor moderne keukens, klassieke als stoere keukens. Bij Iedere stijl hoort een eigen houtsoort. Zo wordt eiken veel bij robuuste keukens gebruikt. Met name het ruwe eiken in combinatie met beton en met staal.” 

De onzichtbare afzuigkap
“En dan is er de afzuigkap,” vertelt Fred. “De onzichtbare afzuigkap. Bedenkt u zich eens wat dit doet met de ruimte in uw keuken. Momenteel neemt dit een extreme vlucht. Waar een afzuigkap normaal vrij kolossaal boven het fornuis hangt, wordt er nu een rond of verticaal rooster in óf achter de kookplaat bevestigd; hier gaat de lucht in, het zogenaamde down draft. Fabrikant Bora maakt dit al tien jaar en heeft het steeds meer weten te verfijnen. Inmiddels zijn er ook andere merken die het produceren.”

Van stoomoven tot gefilterd water uit de kraan
Qua apparatuur worden de stoomovens veel verkocht, laat ik me vertellen. Het is gezond, lekker en niet onbelangrijk, het eten ziet er vele male mooier uit dan wanneer het uit de magnetron komt. Een wortel is dus ook écht oranje na bereiding in de stoomoven. Dit komt puur door het behoud van het oranje water, dat normaal afgegoten wordt. In de stoomoven blijft dit behouden. Niet alleen de kleur maar ook de vitamines en de smaak blijven behouden. Alles wat je kunt koken kan in een stoomoven. Van groentes tot pasta tot aardappelen. Het grootste verschil tussen een magnetron en een stoomoven is de smaak. Warm maar eens iets op. Alles wat uit de stoomoven komt is tien keer lekkerder. De magnetron durven mensen hierdoor steeds meer weg te laten.

Verder kent u vast de Quooker wel. Kokend water uit de kraan. Ideaal om bijvoorbeeld snel een kopje thee te zetten. Echter, Quooker is verder gegaan. Naast kokend water kunt u nu ook kiezen voor een kraan met nog meer functies. Er is een knop voor warm/koud water, voor kokend water, voor gekoeld, gefilterd water én voor bubbeltjes water. Het is net een maand op de markt. Als er ruimte is voor een vat (22cm bij 40cm) en er is een stroomfunctie dan is uw huidige kraan heel gemakkelijk te vervangen door een Quooker. 

Keukenland Wijhe
Wengelerafweg 6, 8131 TG Wijhe
0570 – 52 20 32
info@keukenland.nl
www.keukenland.nl

Door Redactie

Geef een reactie