In de laatste week van 2019 en de eerste week van 2020 staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van springconcours de Sallandse Ruiterdagen. Wij presenteren u dan alweer de 38e editie van ons evenement. 

Een gezellig evenement waarbij,  in een ongedwongen sfeer en een sfeervol aangeklede manege, sportief veel strijd geleverd wordt. Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen natuurlijk allemaal om de paardensport en de hoofdprijs: “de Gouden Aar”. Bovendien is het een hele mooie gelegenheid om ruiters uit de omgeving in actie te zien. Er wordt topsport bedreven, maar allemaal wel in een heerlijke eindejaarssfeer waarbij de manege en de tribunes zijn verwarmd en waarbij ook ons vernieuwde eetcafé in kerstsfeer zal worden aangekleed. 

Het grote spektakelstuk zijn de finale’s van de Sallandse Ruiterdagen op 29 en 30 december. In de avond strijden de beste ruiters met de beste paarden om de hoofdprijs van de Ruiterdagen. Op 29 december strijden de B en L combinaties voor de winst en op 30 december de M en Z/ZZ combinaties om de felbegeerde Gouden Aar! Niet alleen deze avonden zijn de moeite waard om te komen kijken, ook 27 en 28 december staan er indrukwekkende rubrieken op de planning. Om vrijdag 27 december is er een parcours op de hoogte van 1.40 meter. En op zaterdag 28 december is het nieuwe spectaculaire jackpot springen aan het programma toegevoegd! In totaal verschijnen er tijdens de Sallandse Ruiterdagen ongeveer 800 ruiters aan de start.

Om de toegang alle dagen gratis te houden, wordt het evenement georganiseerd en gedragen door louter vrijwilligers. De Sallandse Ruiterdagen zouden zonder de hulp van al onze vrijwilligers niet kunnen bestaan, daar zijn we ze dan ook echt heel dankbaar voor! Natuurlijk zijn we ook de vele sponsoren zeer erkentelijk voor hun bijdrage want ook zonder hen is het niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren.

www.sallandseruiterdagen.nl

Door Redactie

Geef een reactie