In de openbare ruimte van de gemeente Raalte zijn vier deelauto’s geplaatst. Het is voor het eerst dat er in Raalte, in de publieke ruimte, deelauto’s komen te staan. De voertuigen worden aan de Lijsterbesstraat, de Schapenstraat, de Grutto en bij het station neergezet. De deelauto’s worden geplaatst door aanbieder Greenwheels.

Wethouder Ben Nijboer: “We zijn blij dat er nu ook in Raalte deelauto’s in de openbare ruimte aangeboden worden.  Deelmobiliteit past erg goed bij onze ambitie om te verduurzamen. We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van deze vorm van vervoer.”

“Autodelen is voor de inwoners van Raalte niet alleen een oplossing voor als ze een auto nodig hebben, maar het draagt ook bij aan de leefbaarheid van de buurt. De vier deelauto’s zorgen in potentie voor een vermindering van bijna 60 privéauto’s. Dat biedt ruimte voor bijvoorbeeld groen en speelplekken, daar waar nu stilstaande auto’s staan,” aldus Michiel Cuppen, directeur Greenwheels.

Particuliere initiatieven 

Het fenomeen deelmobiliteit is niet helemaal nieuw in Raalte. Er zijn een aantal particulieren die hun voertuig als deelauto aanbieden. Deelauto’s in de openbare ruimte waren er echter nog niet in onze gemeente.

Wil je gebruik maken van een deelauto van Greenwheels? Maak dan op de site van de aanbieder een account aan. Vervolgens kun je via een app op je smartphone een auto reserveren. Met dezelfde app open en sluit je ook de auto. Alle deelauto’s hebben een vaste locatie waar je ze op kunt halen en aan het einde van je rit ook weer terugbrengt. Zo hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplek.

Greenwheels monitort het eerste jaar na plaatsing van de deelauto’s het gebruik van de voertuigen. Mocht er voldoende vraag naar de deelauto’s zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat de aanbieder op termijn elektrische auto’s en laadpalen in Raalte plaatst.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie