Machines en installaties hebben aansturing nodig, in welke omgeving ze ook functioneren. Bepacom Besturingstechniek in Raalte is specialist in bedrijfszekere besturingssystemen die worden toegepast in zeer uiteenlopende gebouwen, organisaties en installaties. Van klimaatbeheersing en industriële automatisering tot projecten in de waterwereld; Bepacom ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt geavanceerde besturingssystemen voor al deze sectoren. “De markt hiervoor groeit nog steeds”, weet directeur Herwin Kemper. “Met name door de energietransitie worden systemen steeds slimmer.” Dat vraagt om innovatie, maar ook om nieuwe medewerkers.

“Er is een grote vraag naar besturingssystemen en de markt vraagt om innovatie en doorontwikkeling”, stelt Herwin Kemper. “Op dit moment kunnen we die vraag nog maar net aan.” Bepacom verwelkomt dus graag nieuwe collega’s. En dat hoeven niet allemaal volleerde elektrotechnici, elektromonteurs of automatiseringsspecialisten te zijn. Een MBO werk- en denkniveau is een vereiste en een afgeronde technische opleiding en/of ervaring in vergelijkbare functies vormen een pré, maar er zijn ook volop mogelijkheden om het vak te leren of om te worden bijgeschoold.

Opleidingsmogelijkheden

“Toegegeven: we ontwikkelen systemen waar de gebruikers heel hoge eisen aan stellen, en het is specialistisch werk”, zegt de directeur. “Maar we merken soms ook dat er een zweem van complexiteit boven ons bedrijf hangt die potentiële medewerkers bij voorbaat afschrikt. En dat is niet nodig, want we bieden volop mogelijkheden om je in- of extern verder bij te scholen. We bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden mét studievergoeding en je kunt het werk combineren met bijvoorbeeld wekelijks een middag of avond naar school. Ook hebben we regelmatig stagiairs die hier kunnen blijven werken en zich kunnen doorontwikkelen. Met name leerling-panelenbouwers vinden hier een omgeving waarin ze goed worden begeleid en het vak kunnen leren. Alles wordt gecontroleerd door de eindverantwoordelijken en de zelfstandigheid van de medewerkers groeit naarmate ze meer verantwoordelijkheid aankunnen.”

Gemoedelijke cultuur

Ook zij-instromers zijn welkom. “We hebben collega’s die enkele jaren geleden bij ons begonnen die afkomstig zijn uit de krijgsmacht. Zij hadden wel basale elektrotechnische kennis, maar hadden nog niet eerder een schakelkast in elkaar gezet. Maar na een interne opleiding hadden ze het binnen een paar maanden onder de knie. We hebben ook ICT’ers die bezig zijn met een vervolgopleiding die meer toegespitst is op onze banen. Als je aanleg en talent hebt, kun je bij ons ver komen.” Het huidige team van zo’n zestig medewerkers bestaat uit ontwerpers, softwareontwikkelaars, engineers, programmeurs, paneelbouwers en monteurs die op locatie aansluitingen verzorgen. “We zijn een platte organisatie met een open, gemoedelijke bedrijfscultuur”, zegt Herwin. “Bovendien zijn we een familiebedrijf; mijn vader heeft Bepacom in 1995 opgezet en die sfeer van ‘het samen doen’ is hier nog steeds aanwezig. Bij ons is iedereen van waarde; daar hebben we oog voor. Hierdoor hebben we een gevarieerd team, een goede mix van ‘knappe koppen’ en harde werkers die allemaal goed en prettig met elkaar samenwerken.”

Bepacom Besturingstechniek
Barkstraat 4, Raalte
Tel. 0572 – 36 33 68
info@bepacom.nl
www.bepacom.nl
www.werkenbijbepacom.nl

Door Redactie

Geef een reactie