Even leek het er op dat na 10 succesvolle jaren het Festival Old Dèventer zou verdwijnen. Dit festival werd georganiseerd door Stichting Muziekkoepel Nering Bögel in Deventer. Met het wisselen  van het bestuur werd besloten de organisatie van dit festival niet voort te zetten. In overleg met dit bestuur heeft de Colmschater Oranje Commissie (COS) besloten het festival in Colmschate voort te zetten.

Op vrijdagmiddag 31 mei wordt het festival georganiseerd op het Evenemententerrein aan de Bloemendalsweg in Colmschate. De presentatie is dit jaar in handen van Lily Kok, bekend van de Snip & Snap revue en de Sleeswijk revue. Tijden s de inloop van 13:00 tot 14:00 uur worden de bezoekers verwelkomt door de Ajemetzntweeenband.

Na de opening treedt het Deltacombo met Lily Kok op met liedjes die de senioren aan hun jeugd doet herinneren. Daarna is het de beurt aan de Stroatkjals , een straatzanggroep uit Luttenberg met meezingnummers voor iedereen. In de pauze wordt u vermaakt door “Hij uit de Jordaan”. Tenslotte gaat met het optreden van de band Dejavu met liedjes uit de jaren ’60 en ’70 iedereen uit z’n dak!

In tegenstelling tot voorgaande jaren staan nu voor iedereen stoelen klaar. Wat wel gebleven is het glaasje “Pik aan de lippe” bij binnenkomst en een kommetje traditionele kruudmoes aan het eind van de middag! Dankzij de sponsors is het mogelijk de entreeprijs te beperken tot €. 1,50 en zijn ook de consumpties voor een klein prijsje aan de bar te verkrijgen.

Het festival wordt op de vrijdagavond opgevolgd door Veldrock met een optreden van Dockfever en The Seventies.

Zaterdagmiddag is er vermaak voor de kinderen en het traditionele vogelschieten. Zaterdagavond is het de beurt aan Reeperbahner, de band Alive en DJ Wesley die alles aan elkaar praat.

Het festivalterrein bevindt zich aan de Bloemendalsweg in Colmschate.

Meer informatie kan je vinden op de websites www.olddeventer.nl en www.veldrock.nl.

Door Redactie