Deze week ontving Dorpsboomgaard Heino de eerste prijs in de actie ‘Overijssel maait niet’.

Onder dit motto vraagt de provincie Overijssel vooral niet te maaien in de maanden mei tot en met juni. Onder andere paardenbloem, margriet, duizendblad en rolklaver krijgen dan de kans te bloeien. Dit leidt tot meer nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders.

De Dorpsboomgaard heeft een ‘Plan voor biodiversiteit en maaibeheer’ ontwikkeld. Dit plan was goed voor de eerste prijs in deze actie. De prijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 200 van biologische kweker Holsto Tuinen in Olst.

De Dorpsboomgaard Heino bestaat sinds 2016. Deze is ontwikkeld in overleg met de gemeente Raalte. De boomgaard heeft ook een educatieve functie. Onlangs nog bezocht een groep leerlingen de dorpsboomgaard voor het maken van een insectenhotel.

Een werkgroep van 10 vrijwilligers onderhoudt het hele jaar door de dorpsboomgaard. Nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard van harte welkom. De boomgaard bevindt zich aan de Raalterstraat/ Weversweg (Heino Zuid).

Voor meer informatie: https://www.dorpsboomgaardheino.nl/.

Fotobijschrift: Ingeborg Visscher (provincie Overijssel) overhandigt de cheque aan Martin van Wijngaarden, lid van de werkgroep Dorpsboomgaard Heino.

 

Door Redactie

Geef een reactie