Op 13 en 14 oktober heeft Winkels Techniek tijdens de Duurzame actiedagen haar klanten en andere belangstellenden geïnformeerd over de (on)mogelijkheden om te verduurzamen en over te gaan naar gasloos. 

De laatste jaren houdt Winkels Techniek zich steeds vaker bezig met het ontwerpen en leveren van warmtepompsystemen voor de particuliere markt. Het is van groot belang om alle factoren goed af te wegen om tot een, voor de klant zo gunstig mogelijk, ontwerp te komen.

Theo Brouwer is één van de technisch specialisten van Winkels Techniek. Volgens Theo is de centrale vraag die veel bezoekers stelden: “Is een warmtepomp wel wat voor ons?” “En die vraag is heel terecht”, aldus Theo. ”Veel woningen zijn nog niet geschikt voor een lage temperatuurs-verwarmingssysteem. Is de woning genoeg geïsoleerd, is er ruimte te vinden om de warmtepomp-installatie te plaatsen? Zo zijn er veel vragen die beantwoord moeten worden voor dat u verantwoord om kunt schakelen naar een warmtepompsysteem”. Theo geeft aan dat u ook zelf kunt kijken of uw woning voldoende geïsoleerd is. U kunt uw huidige CV-ketel begrenzen op 50-55 0C aanvoertemperatuur. Als u de komende winter dan uw huis op temperatuur kunt houden, kunt u gerust overstappen op een vol-elektrische oplossing met warmtepompen. Lukt dit niet, dan zijn er nog tussen-oplossingen, zoals een hybride vorm, waarbij een CV-ketel stand-by staat voor de echt koude dagen.

Winkels Techniek is al vele jaren bezig met verduurzaming. Zij ontwerpen, leveren en monteren warmte-netten, waarbij bestaande panden aan worden gesloten op duurzaam opgewekte energie middels een warmte-transportnet en afgifte units in appartementen. Daarnaast ontwerpt en levert Winkels Techniek duurzame installaties voor kantoorgebouwen en bedrijfshallen, zoals onlangs bij Bepacom, waar het volledige werktuigbouwkundige ontwerp van het energie-neutrale bedrijfspand voor rekening van Winkels Techniek kwam.

Ook andere vormen van duurzame technieken zijn bij Winkels Techniek in goede handen. Zoals sedum-daken met hergebruik van regenwater (grijswatersystemen), warmtepompsystemen met open – dan wel gesloten – bronnen, luchtwarmtepompen, distributiesystemen in combinatie met warmtepompen voor appartementencomplexen en zonnepanelen.

Winkels Techniek is een technisch dienstverlener
Als technisch dienstverlener biedt Winkels Techniek al jarenlang flexibele oplossingen op gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, ICT en beveiliging. Vanuit diverse vestigingen in Oost-Nederland voorzien zij onder meer woningcorporaties, ziekenhuizen, zorginstellingen, particulieren en de industrie van innovatieve installatietechniek, diensten en service, onderhoud en beheer die concreet bijdragen aan hun succes. 

Door een constante groei is Winkels Techniek op zoek naar mensen die klantbehoeften vertalen naar techniek en oplossingen bedenken voor onverwachte technische vraagstukken. Mensen die alle aspecten van opdrachten in goede banen leiden en meedenken met een potentiele opdrachtgever. Of bijvoorbeeld in een installatieteam meer dan 100 woningen voorzien van techniek.

Zomaar een paar voorbeelden van werken bij Winkels Techniek. Plezier in je werk gaan hand in hand met verantwoordelijkheid dragen voor techniek bij vele bedrijven en particulieren. Dit doe je samen met meer dan 130 collega’s. 

Winkels Opleidingscentrum
In samenwerking met Installatiewerk Noord en de ROC’s leidt Winkels Techniek vakmensen op. Zo hebben ze voor studenten en BBL’ers doorlopend stage- en werkplekken beschikbaar, bij-voorbeeld op gebied van service of projecten.

Winkels Techniek zoekt studenten uit diverse studierichtingen zoals MBO, HBO of WO. Als erkend leerbedrijf bieden zij plaatsen aan in de vorm van werkend leren (BBL). Een erkend leermeester of ervaren medewerker zal je begeleiden. Leuk om te melden is dat 1 van de leermeesters (Rudolf Ekkelboom) in de race is voor de landelijke titel ‘TopCoach van het jaar’ in de categorie ‘grote bedrijven’ samen met nog 9 andere kandidaten. Een geweldige waardering voor zijn werk als begeleider van BBL-leerlingen en stagiairs. Rudolf werd geselecteerd uit maar liefst 750 kandidaten. Een prestatie dus om trots op te zijn.

In Raalte hebben is ruimte voor servicemonteurs (W), onderhoudsmonteurs (W), CV-monteur/loodgieters, leerling onderhoud- en servicemonteurs en leerling-monteurs niveau 2 en 3. Voor meer informatie, neem eens vrijblijvend contact op met Winkels Techniek.

Winkels Techniek B.V.
Kaagstraat 5
8102 GZ  Raalte
(088) 426 2000
info@winkelstechniek.nl
www.winkelstechniek.nl

Door Redactie

Geef een reactie