Eindelijk kunnen we genieten van het mooie weer. Heerlijk natuurlijk. Alleen vergeten we ons vaak in te smeren met een SPF. Maar wat is nou een SPF? SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoeveel Uv B-straling het zonnebrandmiddel kan absorberen.

Uv B-straling veroorzaakt een verbrande huid. Uv A-straling dringt weer dieper in de huid waar het schade veroorzaakt. Bij Uv B zie je direct de beschadiging op de huid terwijl bij Uv A dit pas naar een aantal jaar is terug te zien. Denk aan meer oneffenheden, rimpels en pigmentvlekjes op de huid. Je gezicht en handen zijn hier een goed voorbeeld van. Grotendeels wordt dit dus veroorzaakt door zonschade die je jaren geleden al hebt opgelopen. Wat kun je hieraan doen en hoe voorkom je dat het erger wordt?

  1. Smeer het hele jaar door je gezicht en handrug in met een SPF. In de zomer minimaal factor 30 en in de winter minimaal een factor 15
  2. Smeer je in de zomer om de twee uur in. Zo blijf je de hele dag beschermd
    Let op dat er geen parfum of alcohol in zit. Dit kan namelijk allergie en pigmentatie veroorzaken
  3. Ook als je bruin wordt moet je je huid goed insmeren
  4. Vermijd de zon in de uren dat de uv-straling het sterkst is. (12:00 en 15:00 uur)
  5. Ben je verbrand? Vermijd de zon zeker 2 dagen zodat je huid kan herstellen
  6. Gebruik aftersun zonder alcohol of parfum om je huid te blijven hydrateren. Zet deze in de koelkast voor extra verkoeling
  7. Spray geen parfum op de huid, spray het op je kleding of je haar. Parfum en de zon samen kunnen namelijk er voor zorgen dat er pigment ontstaat.

Wil je mooi egaal bruin worden? Gebruik dan een peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Smeer je huid elke dag in met een voedende lotion om zo je huid te blijven hydrateren. Houd er rekening mee dat je een crème gebruikt zonder alcohol, dit droogt namelijk de huid uit.

Wil jij voorbereid de zomer in? Dan kan ik je de zomerpeel voor een stralende huid adviseren. Deze peel behandeling kan de hele zomer door gegeven worden en zorgt voor een dosis hydratatie en verzacht heel mooi de lijntjes en de oneffen huidstructuur.

Wil jij meer informatie hierover dan kun je contant opnemen via.

Beauty & Body Clinics
Molenhof 18 – Raalte
t. 06 51 70 00 82
e. info@beautybodyclinics.nl
w. www.beautybodyclinics.nl

Jacqueline Bisschop

Door Redactie

Geef een reactie