In het vaak drukke leven, hebben veel huiseigenaren geen zin om hun kostbare vrije tijd aan het onderhoud van de tuin te moeten besteden. Een vaak gehoorde belangrijke wens van klanten bij de aanleg van een nieuwe tuin is volgens Bas ten Have, van hoveniersbedrijf BtH Groen dan ook dat de tuin ondershoudsvrij (of arm) moet zijn. Nog vaak wordt dan gedacht aan bijvoorbeeld een voortuin met veel grind. Dit is echter volgens Bas ten Have zeker niet onderhoudsvrij. Een goed aangelegde tuin met de juiste planten op de juiste plek, is volgens hem veel makkelijker te onderhouden.

Er zijn tegenwoordig een tal van hoveniersbedrijven, waaronder ook veel eenmanszaken. Als BtH Groen proberen we toch onze eigen stempel te drukken op de tuinen die we ontwerpen en aanleggen, en het contact met de klant dat daarbij komt kijken. Dit doen we door het complete plaatje te leveren: van ontwerp tot een tuin met alles erop en eraan. We luisteren daarbij goed naar het verhaal en de wensen van de klant. Dit doen we bijvoorbeeld door klanten met foto’s of collages te laten komen van wat zij mooi vinden. Zo krijgen wij een beeld van de gewenste stijl waarmee wij een persoonlijk ontwerp maken, waarbij we onze ervaring meenemen.

Doordat wensen en stijlen elke keer weer anders zijn, zien we dit elke keer weer als een uitdaging, wat ons enthousiast maakt. In de voorbereiding gaat veel werk en tijd zitten, en dat is bewust. Niets is zo belangrijk als goed contact met de klant en een goed, compleet en nauwkeurig plan. Dit is ook een van de punten waarop wij denken onszelf te onderscheiden van andere hoveniers. Ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden houden we veel contact met de klant om tijdens de aanleg eventuele wensen bij te schaven. Dit wordt gewaardeerd wat we merken uit de reacties van onze klanten.

BtH Groen is vrij breed in zijn werkzaamheden en gaat geen uitdaging uit de weg. De werkzaamheden bestaan onder andere uit tuinonderhoud, tuinaanleg, divers grondwerk, het plaatsen van hekwerken/poorten, de aanleg van sedumdaken, het plaatsen van overkappingen en tuinkamers. We hebben verschillende collega’s met verschillende specialiteiten en passies. Op deze manier kunnen we dit brede aanbod behouden en doen onze collega’s wat ze leuk vinden om te doen, wat terug te zien is in het resultaat.

Daarnaast noemt Bas dat zijn personeel voor hem erg belangrijk is. “Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s mij ook zien als collega, en niet als eigenaar. We runnen het bedrijf samen, en dat werkt alleen met goed overleg en een goede uitwisseling van kennis en een goede sfeer in het team.” We proberen als bedrijf mee te gaan in de tijd en te investeren in machines en/of materialen die het lichamelijk werk minder zwaar maken voor onze collega’s. Ook maken we geen gebruik van bestrijdingsmiddelen. Goed personeel is tegenwoordig lastig te vinden. “Momenteel zijn we nog op zoek naar een nieuwe collega, met name voor de tuinaanleg.” Mocht je interesse hebben, neem dan gerust contact op.

BtH Groen
Okkenbroekstraat 29, Nieuw-Heeten
Tel. 06-10605390
bthgroen@gmail.com
www.bthgroen.nl

Door Redactie

Geef een reactie