Twee Zwolse illustratoren Irene Goede en Marijke ten Cate werken in opdracht van verschillende uitgeverijen, tijdschriften, kranten en bedrijven. Daarnaast geven ze samen illustratiecursussen onder de naam ‘TOPcursus illustratie’. Ze houden ervan om mensen met talent te begeleiden en te zien groeien in hun creativiteit. Al zestien jaar werken beide illustratoren op Ateliers Koewegje in de binnenstad van Zwolle. Dat is ook de plek waar TOPcursus illustratie wordt gegeven.

Irene en Marijke delen hun kennis en ervaring op illustratiegebied graag met anderen. Beginnende illustratoren, maar ook creatieve ondernemers uit andere disciplines begeleiden ze op hun illustratieve ontdekkingstocht.

Op woensdagavond 5 april begint op hun atelier in Zwolle een nieuwe cursus van vijf lessen: STARTklas illustratie. Deze cursus is geschikt voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt en wil kennismaken met illustreren. Marijke ten Cate is bekend als illustrator van de Prentenbijbel. Bij veel mensen gaat een lichtje branden wanneer deze kinderbijbel van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) genoemd wordt. Marijke illustreert ruim vijfentwintig jaar kinderboeken. Haar prentenboek ‘De bijzondere beer’ staat dit jaar in de ‘Prentenboek Top 10’ van De Nationale Voorleesdagen.

Irene Goede werkt dertig jaar in het illustratievak. Voor NRC illustreerde ze tien jaar lang een wekelijkse rubriek over diergedrag en voorzag ruim tweehonderd (kinder)boeken van illustraties. Haar interesse in natuur en oog voor detail komen in haar vak als illustrator goed van pas.

Heb je interesse in STARTklas?

Meer informatie en aanmelden: topcursusillustratie.nl

Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar.
Instagram: @topcursusillustratie

Marijke ten Cate
www.marijketencate.nl
Irene Goede
www.irenegoede.nl

Door Redactie

Geef een reactie