In januari werd bekend dat Aarnink accountants en adviseurs, gevestigd in Raalte en Wolvega, is overgenomen. De nieuwe eigenaar wil het DNA behouden en de dienstverlening verder verbeteren. Wie is die nieuwe eigenaar?

Op 1 januari jongstleden werd het officieel bekend: Aarnink Accountants en Adviseurs is verkocht. De voormalige eigenaren waren maar wat blij met de overname. “Onder andere door toenemende regelgeving, krapte op de arbeidsmarkt en de steeds verdergaande automatisering, kwamen we op een punt dat wij het belangrijk vonden om versterking te zoeken”, aldus Marga Warris van Aarnink. “Wij hebben gezocht naar een partij met een vergelijkbaar DNA als ons kantoor: no-nonsense, laagdrempelig en persoonlijk. Deze partij hebben we in Maatman Accountants gevonden.”

Niet zo standaard

De nieuwe eigenaar Maatman is, net als Aarnink, een middelgroot kantoor uit Wolvega. Er is een nieuw directieteam geformeerd, met Mariska Bakema als algemeen directeur. Theo de Bruin (AA) en Stephan Zijlstra zijn beide DGA. De slogan van Maatman Accountants luidt ‘Niet zo standaard’. “Standaard doen accountantskantoren nogal ingewikkeld en duur over werk dat voor 90% standaardwerk is. Wij houden het liever eenvoudig en begrijpelijk. Zonder poppenkast. Bij Maatman mag iedereen zichzelf zijn. Onze klanten ook. Er staan regelmatig klompen bij ons voor de deur”, vertelt Mariska.

Zelfde team

Alle medewerkers van Aarnink gaan mee met de overname. Het kantoor blijft in Raalte en alle klanten houden dezelfde contactpersonen. “Voor de klanten van beide kantoren verandert er niets,” vult Theo de Bruin van Maatman aan. “De dienstverlening blijft zoals ze gewend zijn. Wel biedt de overname ons de mogelijkheid om kennis en ervaring te delen en elkaars kwaliteiten te benutten. Bovendien biedt het ons voordelen in het werven op de arbeidsmarkt en in het doorvoeren van verdere digitalisering. En dat is op termijn natuurlijk een groot voordeel.”

We kennen je bij naam

“De naam Aarnink zal voorlopig nog wel even blijven, maar die naam is niet het belangrijkste”, aldus Mariska. “We willen vooral het DNA behouden. Aarnink is een middelgroot no-nonsense kantoor en dat moet zo blijven. Als onze klanten bellen, weten we wie je bent. Bij ons ben je geen nummer maar we kennen je bij naam en weten wat je bedrijf doet en wat je bezig houdt. Dat is iets waar onze klanten heel bewust voor kiezen. En dat moet zo blijven.”

Komende maanden

De focus zal in de komende maanden liggen op het integreren van de systemen van beide bedrijven. Mariska Bakema: “Maar belangrijker dan dat is de onderlinge kennismaking van onze medewerkers. Wij hechten veel waarde aan onze laagdrempeligheid. Daarvoor is het belangrijk dat onze medewerkers elkaar écht kennen. Dat maakt de drempel om elkaar te bellen veel kleiner. Wij geloven dat dat de basis is voor echte kennisuitwisseling.”

Medewerkers gezocht

Op dit moment heeft de nieuwe combinatie nog wel last van de krapte op de arbeidsmarkt. “De nieuwe samenwerking geeft wel lucht, maar vacatures zijn er zeker. Dus heb je een financiële achtergrond en wil je werken bij een niet-zo-standaard accountantskantoor, bel me maar!” voegt ze er nog lachend aan toe.

Maatman
Zandweegbree 7a, 8472 BC Wolvega
Meidoornlaan 24, 8102 ZM Raalte
Tel. (0561) 61 54 08
info@maatmanaccountants.nl
www.maatmanaccountants.nl

Door Redactie

Geef een reactie