Onze regio heeft zoveel talent. Én onze regio heeft dito prachtige bedrijven die op zoek zijn naar dat talent. En toch vinden ze elkaar maar sporadisch. De bedrijven die daar succesvol in zijn, zijn de bedrijven die durven omdenken. Bijvoorbeeld door functies te creëren voor kandidaten met een interessant cv.

Gerjanne, Victor, Marlon en Laurens vonden zo hun wereldbaan bij Maan Group in Raalte. Een onderneming die hard groeit en zich verder professionaliseert door nieuwe functies af te stemmen op het talent van de kandidaat.

Open to Work…
Alle vier waren ze ‘beschikbaar’. Niet omdat ze zonder werk zaten, maar omdat ze op zoek waren naar een andere baan. Vier talenten met waardevolle competenties. Met hun LinkedIn profiel op #opentowork, werden ze veelvuldig benaderd door headhunters en recruiters. Gerjanne kreeg een whatsapp van Uitzendbureau Salland. “Mijn eerste reactie? Ik ga niet voor een uitzendbureau werken. Toch ben ik ingegaan op de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. En daar heb ik achteraf geen spijt van; die ervaring was uitermate prettig én de start van een prachtige baan.”

Ook Marlon werd benaderd. Hij had op dat moment een baan, maar zijn functie werd opgeheven. “Uitzendbureau Salland zat bij mijn toenmalige werkgever om de hoek. Dus ik dacht; een gesprek kan geen kwaad, ik ga wel even langs. Gelukkig maar.”

Victor werd door Salland benaderd omdat hij eerder zijn cv had opgestuurd. “Op dat moment had ik tijdelijk werk en was op zoek naar een vaste baan. De timing was dus perfect. Net zoals de gesprekken met de consulenten trouwens, want er werd echt naar me geluisterd.”

Laurens met 20 jaar ervaring als
operationeel manager, was ‘Open to Work’. Hij werd dagelijks benaderd door recruiters. “Een gekkenhuis, want de follow-up was vaak slecht en afspraken werden niet nagekomen. Ik voelde me een nummer.
Toen Uitzendbureau Salland belde zei ik; jullie zijn de zoveelste. Dit zijn mijn voorwaarden. Als jullie iets hebben dat hieraan voldoet kom ik graag langs voor een gesprek. ’s Middags werd ik al teruggebeld voor een kennismakingsgesprek!”

“Ik had een fijn gesprek met HR en de Managing Director van Maan”, zegt Gerjanne. “Heel ongedwongen omdat het een kennismaking was en geen sollicitatie. En heel open en eerlijk. Zo vroegen ze bijvoorbeeld: hier lopen we intern tegenaan. Kun je ons daarmee helpen? In het vervolggesprek kreeg ik een aanbod voor een gloednieuwe functie. Ik ben in oktober gestart als projectmanager voor Maan Group.”

Victor vertelde bij zijn kennismaking dat hij leidinggevende ervaringen en ambities heeft, maar per se in de productie wil beginnen. “Op deze manier leer je een bedrijf kennen. Ik had het meteen naar mijn zin. Wat een fijn bedrijf. Na 6 maanden werd ik gevraagd voor een functie op het bedrijfsbureau. Niet míjn eerste plan, maar duidelijk wel dat van Maan. Ik heb dat aanbod aangenomen en ben nu operationeel manager bij Maan Special Products.”

Toen Marlon op gesprek ging, had hij al een paar banen in de pijplijn. “Ik ging daardoor heel ontspannen het gesprek in. Het gevoel was meteen goed. Er hing daar iets bijzonders in de lucht, zo voelde het tenminste. In het tweede gesprek met de divisiemanager zag men mogelijkheden met mijn kennis van ISO-certificeringen; ‘Wij hebben iemand als jij nodig’. In september ben ik gestart als kwaliteitsmanager.”

Laurens’ introductie was om half 5 ’s middags. “Iedereen was al weg. Men vertelde dat overwerk niet gestimuleerd wordt. Ik was gewend om werkweken van 60 uur te maken, dus dit sprak me direct ontzettend aan. In het vervolggesprek bood de Managing Director me twee functies aan die nog niet bestonden, maar waar wel behoefte aan was. Ik heb gekozen voor projectmanager bij Maan Special Products en ben in september begonnen.”

Heb jij ook een interessant cv? En wil je ook zo’n mooie Sallandse werkgever, die bereid is om jou een functie aan te bieden o.b.v. jouw profiel? Neem dan contact op met onze consulenten van Het Huis van Werk Salland.

Het Huis van Werk Salland
Domineeskamp 2, Raalte
(ma. t/m vr. 09:00 – 17:30)
t. 0572 – 35 40 50
e. info@uitzendbureausalland.nl
w. www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie