“We kregen voldoende informatie, alles was heel duidelijk.
Eigenlijk wisten we al wat ons te wachten stond na het overlijden van mama. Hierdoor kozen we nu ook weer voor jou. Het aanbod was zeer passend; we waren tevreden met de rouwauto, de tijd in het -crematorium, de lunch. Heel tevreden waren we ook met de kist waarin hij heel benaderbaar was. Maar het aller-fijnste vond ik wel dat hij gebalsemd werd, het bleef zo fijn om naast hem te -zitten, dit was veel makkelijker dan bij koeling. Onze dochter heeft hierdoor bijna anderhalf uur naast opa -gezeten, ze heeft hem steeds geaaid en met hem gepraat. Dat gaf haar veel tijd om haar emoties de ruimte te geven en echt afscheid te nemen. Dit gold ook voor mijzelf overigens. Wij kozen zonder twijfelen voor jou, het was de vorige keer fijn en nu weer!
Het was prachtig en goed geregeld, dat is onbetaalbaar en een blijvende herinnering. Dank je wel.”

Het dankwoord hiernaast is één van de reacties die Ellen Overmars Uitvaart ontving, na het verzorgen van een afscheid. Het omschrijft precies waar zij voor staat. “Aandacht is het meest belangrijk en luisteren. Luisteren naar wat er gezegd en niet gezegd wordt.” zegt Ellen. “Vanaf het allereerste moment dat ik bij de nabestaanden binnenkom, verdiep ik me in het leven van de overledene. Dat kan alleen maar door betrokken te zijn en aan te voelen hoe we gezamenlijk een persoonlijk en puur afscheid kunnen verzorgen. Soms ken ik de overledene omdat hij of zij me al heeft uitgenodigd voor het sterven. We hebben dan al heel wat uren gepraat en heb ik vastgelegd hoe het afscheid eruit mag komen te zien. Al is niets definitief, het kan later altijd veranderd worden. Echter vaker is het zo dat de dood toch onverwacht komt. Ik begeleid de nabestaanden door deze moeilijke dagen. Dagen waarin rouw en verdriet gecombineerd worden met prachtige verhalen en herinneringen, tegelijkertijd moeten er veel keuzes gemaakt worden.”

Dat er talloze keuzemogelijkheden zijn tegenwoordig, maakt het mooi. Ellen geeft aan dat ze blij is dat ze altijd een beroep kan doen op haar vaste leveranciers. Ze weet precies wat ze van hen mag verwachten. Van de rouwchauffeur en de bloemist tot de catering. Elk dorp en iedere stad heeft de mogelijkheid om op te baren. Zo kunnen wij, naast thuis opbaren, gebruik maken van Het Uitvaarthuys Salland of Het Afscheidshuis Pleegste. Als het om een afscheid gaat, kan het alleen maar ‘goed’ zijn. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om van de gebaande paden af te wijken. Nog niet zolang geleden verzorgden zij en haar team een rouwstoet per fiets, naar de laatste wens van de overledene. Hij werd door vrienden en familie in een bakfiets door de stad, naar de begraafplaats gereden.

In de loop der jaren heeft Ellen een fijn team gevormd met mensen die op dezelfde manier ­denken en werken zoals zijzelf. “Dat kan ook niet anders,” zegt Ellen. “Iedereen moet er immers met evenveel liefde, aandacht en ook met dat beetje humor voor de nabestaanden zijn. Zo kan ik een beroep doen op een aantal gastdames die erg warm en ondersteunend zijn. In de afgelopen jaren ontmoette ik uitvaartverzorgsters Angelien Wiggers en Stella Overkamp, waarmee ik mijn krachten bundel. Ik ben zo trots op al deze talentvolle en enthousiaste mensen die met mij deze uitdaging zijn aangegaan. Zij die met 100% inzet voor Ellen Overmars Uitvaart staan en hiermee de vele ­gezinnen liefdevol ondersteunen.”

Bij melden van overlijden bel: 06 4907 3939  (dag en nacht)

Voor overige informatie: 06 4965 9951

Ellen Overmars Uitvaart
Sparrenplein 1
8102 JJ  Raalte
ellen@ellenovermars.nl
ellenovermars.nl

Door Redactie

Geef een reactie